Οι Ρώσοι λένε πως για την πυραυλική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο φταίνε οι Ουκρανοί

«Ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα μιας αποτυχίας της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας» λένε

by Times Newsroom

«Ο πύραυλος που έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο το περασμένο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα μιας αποτυχίας της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας» ανακοίνωσε τη Δευτέρα (27/6) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία είχε από την πλευρά της επισημάνει πως ότι η Ρωσία έπληξε την πρωτεύουσα του Κιέβου το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες. Θέση πήρε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος δηλώνει ότι οι επιθέσεις συνιστούν ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο της «βαρβαρότητας» της Ρωσίας στις επιθέσεις της κατά της Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πιστεύει πως ένα ουκρανικό πυραυλικό σύστημα Buk αναχαίτισε έναν πύραυλο S-300 ο οποίος εν συνεχεία «έπεσε πάνω σε συγκρότημα κατοικιών».

Η χώρα του Πούτιν επίσης υπογράμμισε ότι τέσσερις πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον εργοστασίου όπλων στο Κίεβο, έπληξαν τους στόχους τους.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι πλήττει αστικούς στόχους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com