Οι Σκοπιανοί μας εμπαίζουν. Ποιός φταίει;

by Times Newsroom 1
ΦΦΜ / Football Federation of Macedonia γράφει η φανέλα της γειτονικής χώρας που συμμετέχει στο Euro
  • Γράφει ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Τα Σκόπια θα εμφανιστούν στο Euro με φανέλες που θα γράφουν Μακεδονία. Η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε και τα Σκόπια απάντησαν πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είναι κρατικός θεσμός αλλά ιδιωτικός και πως η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει συμμόρφωση με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία μόνο κρατικών θεσμών.

Περιμένω να δω ερμηνεία της συμφωνίας από ελληνικής πλευρά που να περιλαμβάνει και την ποδοσφαιρική ομάδα. Αλλά, φοβάμαι, πως η απάντηση των Σκοπίων είναι πειστική.

Η Συμφωνία υπεγράφη, και εφαρμόζεται. Στο περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι ουτοπία η αλλαγή της. Οι Αμερικανοί πέρασαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποιος δεν την εφαρμόζει θα υποστεί αμερικανικές κυρώσεις. Οπότε, όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να αλλάξει, μάλλον, αλλού στοχεύουν.

Οι ευθύνες αυτών που την υπέγραψαν είναι τεράστιες και ιστορικές.Σε άλλες χώρες, που σέβονται την υπόστασή τους, τα πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται θα είχαν εκλείψει από το πολιτικό σκηνικό.

Στην Ελλάδα, ο τότε πρωθυπουργός, είναι σήμερα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απολαμβάνει το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 24% σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.

Τα ερωτήματα:

-Η κυβέρνηση δεν γνώριζε αυτά που της απαντά ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων; Αν δεν τα γνώριζε, επιτρέπεται τέτοια άγνοια από την κυβέρνηση; Αν τα γνώριζε γιατί διεμαρτυρήθη; Μας δουλεύουν; Αν, πάλι, η κυβέρνηση έχει άλλη ερμηνεία της συμφωνίας περιμένουμε να την δούμε. Ολιγωρία δεν επιτρέπεται.

-Οι κκ Τσίπρας και Κοτζιάς μας παρουσίασαν μια τεράστια επιτυχία. Οι κρυφές διαστάσεις της “επιτυχίας” βγαίνουν με τον καιρό. Πρόκειται για μια κάκιστη συμφωνία. Οι κκ. Τσίπρας και Κοτζιάς και οι βουλευτές του Συριζα που την υποστήριξαν αλλά και οι οπαδοί τους συναίνεσαν σε παραχώρηση ελληνικών δικαιωμάτων σε άλλη χώρα. Αυτό κάπως λέγεται και στις σοβαρές χώρες τιμωρείται, τουλάχιστον, με πολιτικό εξοβελισμό.

-Ο Τσίπρας ήταν ένα παιδί το οποίο δεν είχε ιδέα από τίποτε εκτός από το να λέει ψέματα, να καταλαμβάνει σχολικές αίθουσες και άντε να προεδρεύει κάποιας σχολικής επιτροπής. Αυτό το παιδί, άπειρο μάλιστα, ο ελληνικός λαός το εμπιστεύτηκε να τον κυβερνήσει επί τέσσερα χρόνια. Φταίει ο Τσίπρας ή ο λαός;

-Το 1922 εν μέσω της κρισιμότερης στιγμής στην ιστορία των Ελλήνων ο ελληνικός λαός ψήφισε άλλον έναν ιδεοληπτικό πολιτικό ο οποίος τοποθέτησε και επικεφαλής του στρατεύματος ανίκανο, επίσης, στρατηγό. Και δεν εξέλεξε ούτε βουλευτή τον άνθρωπο που έδωσε στο ελληνικό κράτος εδαφική υπόσταση. Φταίει ο Γούναρης ή ο λαός που τον εξέλεξε; Και σήμερα, ο λαός αυτός με το που ξυπνάει τα βάζει με την ηγεσία του. Την οποία αυτός ψηφίζει και αυτός εκλέγει. Και αυτός στηρίζει.Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Πηγή: https://ardin-rixi.gr/archives/235510

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή