Οι Βούλγαροι στις ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Στάλιν ότι δημιούργησε το μακεδονικό έθνος

Η βουλγαρική πατριωτική οργάνωση ‘Πιρίν’ στο Σικάγο στρέφεται εναντίον της οργάνωσης των Σκοπιανών «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» κατηγορώντας την για ιστορικά ψεύδη

by Times Newsroom

Αναφορά με τίτλο «Σταματήστε το ψήφισμα 741 της Βουλής των Αντιπροσώπων και αποκαταστήστε την ιστορική αλήθεια» άνοιξε στο Διαδίκτυο η Μακεδονική Πατριωτική Οργάνωση Πιρίν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η αναφορά, που είναι διαθέσιμη στο thepetitionsite.com, εκφράζει την απογοήτευσή της με το προτεινόμενο ψήφισμα 741, το οποίο υποστηρίζει «τον χαρακτηρισμό του Σεπτεμβρίου 2022 ως Μήνας Μακεδονικής Αμερικανικής Κληρονομιάς και τον εορτασμό της Μακεδονικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού των Μακεδόνων – Αμερικανών και την απίστευτη συμβολή τους στην Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με τους αναφέροντες, το έγγραφο βασίζεται σε παραποιήσεις και χειρισμούς και στοχεύει να χρησιμοποιήσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ ως εργαλείο για να ξαναγράψει την ιστορία και να νομιμοποιήσει τον ισχυρισμό ότι η «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα υπήρχαν πριν από το 1944.

Η έγκριση του ψηφίσματος θα ισοδυναμούσε με επίσημη έγκριση των ΗΠΑ για τις πολιτικές της ΕΣΣΔ, της Κομιντέρν και προσωπικά του Ιωσήφ Στάλιν για την καταστροφή της χιλιετούς ιστορίας και παρουσίας των Βουλγάρων στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και τη δημιουργία μιας «μακεδονικής» εθνότητας. των Βουλγάρων που κατοικούν στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας», σημειώνεται στην αναφορά.

Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι ο πραγματικός εμπνευστής του ψηφίσματος είναι η σλαβική «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά (UMD)», η οποία σύμφωνα με τους αναφέροντες χρηματοδοτείται και διευθύνεται από το εξωτερικό προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη και τους θεσμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Στην πραγματικότητα, η UMD προσπαθεί να νομιμοποιήσει έννοιες και πολιτικές από τις πιο σκοτεινές εποχές του κομμουνιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος, που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση υπό τον Ιωσήφ Στάλιν και επιβλήθηκε με απερίσκεπτη βαρβαρότητα από την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία.

Αυτές οι πολιτικές έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες των Βουλγάρων στη γεωγραφική περιοχή “Μακεδονία. Πολλοί άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για να σώσουν τη ζωή τους”, ανέφερε η προτεινόμενη συνδρομή.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η UMD και οι συνεργάτες της τώρα «προσπαθούν να αναγκάσουν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να δικαιολογήσει εκ των υστέρων τα αποτελέσματα της «σωματικής και πολιτιστικής γενοκτονίας των Βουλγάρων εθνικών στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα».

«Αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο για εκατομμύρια Βούλγαρους και για Αμερικανούς, απογόνους Βουλγάρων από την Μακεδονία που μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο», σημειώνουν οι αναφέροντες.

Το κείμενο της αναφοράς απαριθμεί επίσης μια σειρά από «βομβιστικές ιστορικές παραποιήσεις» που περιέχονται στο ψήφισμα 741.

Για παράδειγμα, η παράγραφος 3 του ψηφίσματος αναφέρει ότι από το 1880, χιλιάδες Μακεδόνες έχουν καταφύγει στην Αμερική, όπως σημειώνεται στην αναφορά, αλλά « δεν εξηγείται σκόπιμα ότι μέχρι το 1944 δεν υπήρχαν εθνικοί «Μακεδόνες», και Μακεδόνας σήμαινε κάποιον που καταγόταν από την περιοχή της Μακεδονίας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

Η δήλωση στο ψήφισμα ότι η «μακεδονική παρουσία» στις Ηνωμένες Πολιτείες χρονολογείται από το 1492 χαρακτηρίζεται επίσης «γελοία».

Οι Μακεδόνες «υπήρχαν πριν από την έναρξη της κομμουνιστικής πολιτικής για τη δημιουργία τους τον 20ό αιώνα», αναφέρει το κείμενο.
Επιπλέον, όπως γράφουν οι συγγραφείς, η πλειονότητα των «επιφανών Μακεδόνων» που αναφέρονται στο ψήφισμα 741 δήλωσαν και απέδειξαν κατηγορηματικά τη βουλγαρική εθνοτική τους καταγωγή κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

«Η μεταθανάτια αλλαγή της εθνικότητας ενός ατόμου είναι ένα αδιανόητο έγκλημα σε μια δημοκρατία, αλλά μια κοινή πρακτική σε μια κομμουνιστική δικτατορία. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν πρέπει να συνδέεται με τέτοιες σταλινικές πρακτικές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εν κατακλείδι, οι υπογράφοντες την αναφορά επιμένουν να μην υποστηριχθεί το ψήφισμα 741 «στο πνεύμα της ηθικής ακεραιότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της ιστορικής αλήθειας».

Μέχρι στιγμής, το αίτημα των Βουλγάρων πατριωτών έχει συλλέξει 140 υπογραφές και στόχος είναι να συγκεντρωθούν χίλιες.

bta.bg

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή