Οι Βρετανοί αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο

by Times Newsroom 1

Η Βρετανία αποχαιρετά σήμερα – σε μία τελετή με όλες τις προβλεπόμενες τιμές – τον πρίγκιπα Φίλιππο, ωστόσο με λίγα μόνο άτομα από τον στενό οικογενειακό κύκλο του λόγω των περιορισμών του Covid-19. Από το πρωί τα ξένα μέσα μεταδίδουν εικόνες από την προετοιμασία, κάνουν αναδρομές και παρουσιλαζουν συνενετεύξεις ατόμων που συνάντησαν τον Φίλιππο και όλοι κάνουν λόγο – μεταξύ άλλων – για το χιούμορ του και την αβρότητά του.

Το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση ούτε θα υπάρχουν δημόσιες πομπές, ενώ ολόκληρη η τελετή της κηδείας θα λάβει χώρα μέσα στο κτήμα του Πύργου του Ουίνδσορ, ενώ εντός της εκκλησίας θα κάθεται μόνη της η βασίλισσα. Πριν από λίγο η βασίλισσα αναχώρησε από την Είσοδο του Μονάρχη του Κάστρου του Γουίνδσορ με το αυτοκίνητο που είναι γνωστό ως State Bentley.

Η Βρετανία λέει το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο ανυπόμονος και σκληροπυρηνικός σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘, στηρίζοντας επι επτά δεκαετίες τη σύζυγό του σε έναν ρόλο που όριζε αλλά συνάμα περιόριζε τη ζωή του, κηδεύεται σήμερα μετά τον θάνατο του στις 9 Απριλίου του 2021.

Η τελετή της κηδείας θα αρχίσει με ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Στο τέλος της τελετής ο Φίλιππος θα ενταφιασθεί στη Βασιλική Κρύπτη του παρεκκλησιού.

Μόνο 30 άνθρωποι θα επιτραπεί να είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν φορούν στρατιωτικές στολές – με παρέμβαση της Ελισάβετ – αλλά επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα.

Το φέρετρο θα φθάσει με τo Land Rover – επιθυμία του Φίλιππου – στις 2:53 μ.μ. (16:53 ώρα Ελλάδας). Το φέρετρο που μεταφέρει την σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή που θα καταλήξει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Στην κορυφή των σκαλοπατιών, το φέρετρο θα υποδεχθεί ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο Τζάστιν Ουέλμπι. Καθώς οι θύρες του παρεκκλησιού θα κλείνουν, οι γκάιντες θα παίζουν το «Carry On».

Την κηδεία θα τελέσει ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ. Το φέρετρο θα κατέβει στη συνέχεια στη Βασιλική Κρύπτη.

Ένας ταγματάρχης του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας θα παίξει με την γκάιντα έναν θρήνο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή