Οι Βρυξέλλες διευρύνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας

by Times Newsroom 1
Share this

Διευρύνει από αύριο την υποχρεωτική χρήση μάσκας το Βέλγιο, την οποία θα πρέπει να φορούν οι καταναλωτές στα καταστήματα, τους κινηματογράφους και τους πολιτιστικούς χώρους ή ακόμη τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες, για την καλύτερη προστασία του πληθυσμού κατά του νέου κορονοϊού.

«Αυτός ο κατάλογος μπορεί να εξελιχθεί με το χρόνο, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας. Η χρήση μάσκας εξακολουθεί πάντα να συνιστάται σθεναρά και στις άλλες περιστάσεις» αναφέρει η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Σοφί Βιλμές σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Η χρήση μάσκας για την προστασία από τον SARS-CoV-2 ήταν ήδη υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή «κατά την άσκηση επαγγελμάτων με στενές επαφές», όπως τα κομμωτήρια, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι Βέλγοι που δεν θα σεβαστούν τον κανονισμό θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής μιας ποινικής κύρωσης, κάτι που δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Επιπλέον η υπουργική απόφαση θα προβλέπει συγκεκριμένα την πιθανότητα κλεισίματος εγκαταστάσεων που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς επανειλημμένως» προσθέτει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Στο Βέλγιο 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19. Η απόφαση αυτή, που έπεται σύστασης που εξέδωσε χθες το βράδυ ομάδα ειδικών, αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το Λονδίνο απέρριψε συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό «σχέδιο» κατά της πανδημίας COVID-19
Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε μία ευκαιρία να συμμετάσχει σε σχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν υπουργοί σχετικά με «κοστοβόρες καθυστερήσεις» όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Telegraph», επικαλούμενη πηγές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά σήμερα, όπως ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή