ΟΗΕ: Ο ρυθμός της άφιξης Ουκρανών προσφύγων σε γειτονικές χώρες έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες ημέρες

Οι ημερήσιες διελεύσεις στην Πολωνία, τη χώρα που έχει δεχθεί τις περισσότερες αφίξεις, έχουν πέσει περίπου στο μισό από μια κορυφή περίπου 100.000 ημερησίως

by Times Newsroom

Ο αριθμός των ανθρώπων που διασχίζουν τα σύνορα για να διαφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά θα μπορούσε να αυξηθεί και πάλι αν οι μάχες επεκταθούν περισσότερο δυτικά, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Έχουμε δει μια επιβράδυνση, μια γενική επιβράδυνση», δήλωσε ο Μάθιου Σόλτμαρς μέσω βιντεοσύνδεσης από την Πολωνία.

Ο πιο ζεστός καιρός μπορεί να είναι ένας παράγοντας, πρόσθεσε.

Οι ημερήσιες διελεύσεις στην Πολωνία, τη χώρα που έχει δεχθεί τις περισσότερες αφίξεις, έχουν πέσει περίπου στο μισό από μια κορυφή περίπου 100.000 ημερησίως, είπε.

Συνολικά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, 3,27 εκατ. άνθρωποι έχουν διαφύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου και άλλα δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί στο εσωτερικό της χώρας.

Πολλοί διέφυγαν από πολιορκούμενες πόλεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας προς τη δυτική πόλη Λβιβ, η οποία μέχρι τώρα έχει ως επί το πλείστον μείνει αλώβητη από τη βία.

«Αν υπάρξει πράγματι μια κλιμάκωση στη Λβιβ, υπάρχει κίνδυνος ανανεωμένων μετακινήσεων προς τα σύνορα», είπε ο Σόλτμαρς.

Ωστόσο, είπε, περισσότεροι πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα με την Πολωνία τις τελευταίες ημέρες δείχνουν να έχουν τραυματιστεί ψυχικά σε σχέση με προηγούμενες ημέρες της κρίσης.

«Πολλοί από αυτούς δεν έχουν σχέδιο», πρόσθεσε. «Όσοι φθάνουν δεν είναι σαφείς για το πού μπορούν να πάνε», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com