Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Παρενέβη ο Ζελένσκι – «Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση, να χάσει ο Πούτιν»

Με μία παρέμβαση στο Φόρουμ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε βοήθεια και όπλα από τη Δύση ενώ τόνισε ότι ο Πούτιν πρέπει να ηττηθεί.

by Times Newsroom

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «ήρωες στρατιώτες μας που υπερασπίζονται τη χώρα μας», και τόνισε: «Το να το κάνουμε μόνοι μας είναι δύσκολο, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας». «Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και να ανακαταλάβουμε περιοχές. Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε» επανέλαβε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τονίζοντας: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να χάσει». Παράλληλα, ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε στις επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουκρανία. «Στα ανατολικά έχουμε σταθεροποίηση και επιτυχίες. Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αν έχουμε όπλα και πολιτική στήριξη από τους συμμάχους μας θα τσακίσουμε τον Πούτιν», είπε ακόμα και τόνισε: «Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό πρόβλημα το πώς ενημερώνουν τους πολίτες τους. Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε μέχρι να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις δημοκρατίες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com