Οικονόμου: Άσσος ο κ. Τσίπρας στον λαϊκισμό και την ψευδολογία

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

by Times Newsroom

Απάντηση στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε ότι εδώ και επτά μήνες οι πολίτες πληρώνουν 1,5 δισ. ευρώ την ακρίβεια του Μητσοτάκη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «άσσο στον λαϊκισμό και την ψευδολογία».

«Παρότι με τα αριθμητικά δεδομένα, τους υπολογισμούς και την κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος ο κ. Τσίπρας δεν τα πάει καλά, στον λαϊκισμό και την ψευδολογία είναι άσσος. Εκτίθεται επιμένοντας πως υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δήθεν φορολογήσει υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας, ενώ στην πραγματικότητα καμία μέχρι τώρα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ φόρου. Επικαλείται συνεχώς δισεκατομμύρια υπερκερδών -η εκδοχή που αναφέρει ως ώρας είναι 1,5 – χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί μεικτά περιθώρια ή αν έλαβε υπόψη εκπτώσεις, επιδοτήσεις και πολιτικές ειδικών τιμών» αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φορολογήσει σε ποσοστό 90% τα όποια υπερκέρδη όταν σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, για να προσθέσει όσα περισσότερα γίνεται στην ενίσχυση των 4 δις που εδώ και μήνες παρέχει στην ελληνική κοινωνία. Και αυτή η κρίση είναι τελικά αποκαλυπτική για το πολιτικό μέγεθος και την αξία καθενός. Η Κυβέρνηση εξασφαλίζει και προσφέρει ό,τι περισσότερο γίνεται ώστε να στηρίξει τους πολίτες, ο κ. Τσίπρας επιδίδεται και πάλι σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και δημαγωγίας, πετώντας αριθμούς “στον αέρα”, δίχως καμία τεκμηρίωση, όπως κάνει τόσα χρόνια» προσθέτει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή