Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ που είχε ξεσπάσει για το εάν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν χρησιμοποιήσει το λογισμικό παρακολούθησης «predator», ύστερα από νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «επαναλαμβάνουμε, σε απάντηση της μυθολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ισχύει απολύτως η διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το λογισμικό παρακολούθησης Predator».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως διαστρεβλώνει ένα ούτως ή άλλως περιπεπλεγμένο δημοσίευμα στο οποίο διατυπώνονται ισχυρισμοί για μια εξ αντανακλάσεως σύνδεση εταιρειών ανάμεσα στις οποίες είναι και εταιρείες – προμηθευτής νόμιμου υλικού του δημοσίου. Προμηθευτής που επανειλημμένα χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, χωρίς φυσικά να έχει γνωστοποιήσει δημοσίως το περιεχόμενο των συμβάσεων που υπέγραψε μαζί τους», πρόσθεσε στη συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «προσαρμογές αυτού του περιεχομένου αφορούν και οι μετέπειτα συμβάσεις. Για τους ίδιους λόγους που δεν δημοσιοποιήθηκαν τότε, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν και σήμερα».

Έπειτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «από ένα κόμμα που το ψέμα και η υποκρισία είναι η δεύτερη φύση του τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει. Το σκοτάδι που προσπαθεί να δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες με μυθεύματα και fake news και κατασκοπευτικά σενάρια, για να αμαυρώσει το τεράστιο έργο και τις διεθνείς επιτυχίες της κυβέρνησης, γίνεται μπούμερανγκ για τον ίδιο».

«Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό»

Σημειώνεται, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «οι αποκαλύψεις για την προμήθεια από το Ελληνικό Δημόσιο του λογισμικού παρακολούθησης “predator” παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιστότοπος inside story, η εταιρεία παραγωγής του συγκεκριμένου λογισμικού συνδέεται με άλλη εταιρεία, η οποία έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο από το 2020, οι οποίες δεν έχουν αναρτηθεί καθώς εμπίπτουν στις απόρρητες προμήθειες», πρόσθεσε έπειτα.

«Θυμίζουμε», ανέφερε η ανακοίνωση «ότι την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της Google ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν προμηθευτεί το “predator”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού».

Παράλληλα, σημείωσε πως «περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι επιχειρήματα θα επικαλεστεί αυτή τη φορά ο κ. Οικονόμου μετά την αμφισβήτηση από τον ίδιο ακόμη και της Google», ενώ τόνισε ότι «Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό:

Οι συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο με την εταιρία KRIKEL και κρατούνται απόρρητες έχουν να κάνουν με την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης που χρησιμοποιείται αποδεδειγμένα πλέον κατά πολιτών και δημοσιογράφων; Οφείλει να τις δώσει στη δημοσιότητα, διότι ό,τι και να πει πλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν τον πιστεύει κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου του με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, κα Γιούροβα».