Οικονόμου για Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο: Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την παρουσία του σε εκδήλωση του Ερντογάν

by Times Newsroom 1

Τη δυσφορία της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής απάντησε: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Σε σχέση με την επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό απάντησε: «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Οι αντιδράσεις για την παρουσία του Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση του Ερντογάν

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του 36όροφου «Τουρκικού Κέντρου» (Turkish House) της Νέας Υόρκης, όπου βρισκόταν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη των κατεχομένων εδαφών της Μεγαλονήσου, Ερσίν Τατάρ. Αρκετοί έκαναν λόγο για απαράδεκτη πράξη και ότι πήγε να «ευλογήσει» τον Ερντογάν, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για να δείξει την ενόχλησή του, ακύρωσε τη συνάντηση που θα είχε με τον κ. Ελπιδοφόρο. Συν τοις άλλοις ενόχληση υπήρξε επίσης από την ελληνική κυβέρνηση, από πλειάδα φορέων, ακόμα και από αρμενικές οργανώσεις όπως είναι η ANCA που κάνει λόγο για στρατολόγηση του ιεράρχη από τον Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή