Οικονόμου για Ερντογάν: Έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

by Times Newsroom

Στις εθνικιστικές κορώνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του.

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε ότι η Ελλάδα όποτε χρειάζεται γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις Ερντογάν έχει ως εξής:

«Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της».

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Μικρασιατική εκστρατεία του 1922 χαρακτήρισε τους Έλληνες «το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής» προσθέτοντας ότι «με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα».

«Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες. Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια», δήλωσε στη συνέχεια.

«Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα», είπε εμφαντικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Αποτρέπουμε κάθε επίθεση. Χαλάμε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει υπομονή, νικά», συμπλήρωσε ενώ προέτρεψε τους πολίτες του να δώσουν τη μεγάλη μάχη αυτού του αιώνα το 2023.

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», ρώτησε έπειτα ο Τούρκος πρόεδρος το συγκεντρωμένο πλήθος για να πάρει θετική απάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com