Οικονόμου για μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη: Να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Οικονόμου

by Times Newsroom

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμους αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την ελληνική δικαιοσύνη ενώ επισήμανε πως όλες οι αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας οφείλουν να συνδράμουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, τον Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης νωρίτερα σήμερα, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του μέσω Predator. Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου δήλωσε πως «ενημερώθηκα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως έγινε απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου τηλέφωνο. Η αποκάλυψη για το ποιοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση δεν είναι κάτι προσωπικό, αλλά δημοκρατικό μου καθήκον. Έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια και το προσκήνιο και σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή