Οικονόμου για Τράγκα: Κρίμα να φεύγει ένας άνθρωπος που εάν είχε εμβολιαστεί μπορεί να σωζόταν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του γνωστού δημοσιογράφου

by Times Newsroom

Ειδική αναφορά στον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως είναι κρίμα να φεύγει ένας άνθρωπος, που εάν είχε εμβολιαστεί, μπορεί και να είχε σωθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη, μία ακόμη απώλεια συνανθρώπου μας από τον κορονοϊό. Να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους συνεργάτες του. Είναι κρίμα να φεύγει ένας ακόμη άνθρωπος, με υποκείμενα νοσήματα είναι αλήθεια, όπως δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας καθημερινά που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν είχαν εμβολιαστεί».

«Είναι εδώ το εμβόλιο, να σπεύσουν όλοι, ιδίως αυτοί που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, και έχουν υποκείμενα νοσήματα, να εμβολιαστούν» είπε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Ας λειτουργήσει ως ένα μήνυμα να εμβολιαστούν όσοι είναι ανοχύρωτοι απέναντι σε αυτή τη νόσο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, είπε ότι προσπάθησε με την πειθώ και διευκόλυνε την πρόσβαση στο εμβόλιο, ώστε να αντιμετωπίσει τις όποιες ενστάσεις και ανησυχίες είχαν οι άνθρωποι.

«Απαντήσαμε σε απορίες, πήγαμε σε κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Εξαντλήθηκε η διαδικασία της πειθούς. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με πολιτικοποίηση του εμβολίου και σκοταδιστικές αντιλήψεις, κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμόζεις και νόμους και να προσαρμόζεις το νομικό σου οπλοστάσιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος αναφερόμενος στις ομάδες ακραίων αντιεμβολιαστών, εκτίμησε ότι «είναι πιθανόν απομεινάρια ριζοσπαστικών εκφράσεων που ανήκουν στα άκρα, πιθανώς είναι άτομα που σχετίζονταν με την Χρυσή Αυγή στο παρελθόν” ενώ άφησε υπαινιγμούς για τη στάση της αντιπολίτευσης: «Η κυβέρνηση άνοιξε μέτωπο απέναντί τους και δεν συμπεριφέρθηκε έτσι και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος. Εξέπεμπε θολά μηνύματα. Δε λέω ότι τους υποκίνησε, αλλά κρατούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», είπε.

«Από τις αρχές Ιανουαρίου θα προστεθούν νέα ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών»

Δεν υπάρχει περίπτωση η οργανωμένη πολιτεία να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές, τόνισε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο κάψιμο των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά στη Χαλκίδα.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών και είπε ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου που θα παραληφθούν νέα εμβόλια, θα προστεθούν νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ομαλή ροή.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση στον εμβολιασμό παιδιών, και τόνισε ότι έως τώρα έχουν προγραμματιστεί 28 χιλιάδες ραντεβού.

«Η ανταπόκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι εντυπωσιακή. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από 28.000 ραντεβού. Θα ξαναέχουμε μεγάλο αριθμό ραντεβού, όταν θα παραλάβουμε και καινούρια εμβόλια για τα παιδιά στις αρχές Ιανουαρίου δεδομένου ότι το εμβόλιο αυτό είναι διαφορετικό, στο 1/3 της δόσης από τους ενήλικες. Θα υπάρχει όμως ομαλή ροή από τις αρχές του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου ήταν σκληρός απέναντι σε αυτούς που πρωτοστάτησαν στο κάψιμο των βιβλίων: «Μόνο ανατριχίλα προκαλούν και τα πιο απαίσια συναισθήματα» είπε ο κ. Οικονόμου και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» αυτές τις συμπεριφορές ενώ αναφερόμενος στους πρωταγωνιστές μίλησε για «περιθωριακά στοιχεία, τσαρλατάνους που μπορούν αν πάρουν ανθρώπους στο λαιμό τους. Είναι αχαρακτήριστο, αυτό που έκαναν, απαράδεκτο, είναι η έκφραση του σκοταδισμού» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε:

«Η πολιτεία δεν τους αντιμετωπίζει ως γραφικούς αλλά με βάση τις προβλέψεις του νομοθετικού μας πλαισίου. Είδατε τους τσαρλατάνους, τους θεματοφύλακες του Συντάγματος. Προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 με βαριές κατηγορίες. Αντιμετωπίζουν και κατηγορίες κακουργηματικής πράξης. Τροποποιήθηκε και ο Ποινικός Κώδικας ώστε να έχει τη δυνατότητα και η αστυνομία και η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με πιο αυστηρές κυρώσεις τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Θα αντιμετωπίζονται όλοι στο πλαίσιο του νόμου. Προσβάλλουν την κοινή λογική, είναι φασιστικές εκδοχές που παραπέμπουν στη Γερμανία του Χίτλερ και παρασύρουν αφελείς ανθρώπους, κάνουν επιθέσεις σε ανθρώπους που τηρούν μέτρα και που θέλουν ανοιχτά τα σχολεία. Δεν υπάρχει περίπτωση η οργανωμένη πολιτεία να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές» ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή