Οικονόμου: Μείζον ζήτημα δημοκρατίας οι δηλώσεις Πολάκη για την δικαιοσύνη – Ερωτήματα στον κ. Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου

by Times Newsroom

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μίλησε για μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για την δικαιοσύνη και την την κάλυψη που του παρέχει ο κ. Τσίπρας.

«Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού συνεργάτη του σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το Σύνταγμα και την Δημοκρατία της χώρας μας. Εδώ τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα:

-Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα;

-Θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;

-Εμπιστεύεται -ναι ή όχι;- την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε: «H επίθεση του κ. Τσίπρα στους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και πολύ φοβάμαι ούτε για τελευταία. Και αυτό επειδή αποτελεί δομικό μέρος της γενικότερης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνες τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εγκλωβισμένη σε σχήματα και σε λογικές ξεπερασμένων εποχών, προκειμένου να βγει από την πολιτική της αφάνεια, άλλοτε καταστροφολογεί ασύστολα, άλλοτε διακινεί μύθους και άλλοτε στο όνομα μικροκομματικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή και προσωπικών ταυτίσεων βάλει έναντι των θεσμών και τους υπονομεύει. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των επιλογών είναι η επένδυση στο διχασμό, μήπως και κεντρίσει λίγο παραπάνω την προσοχή συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων, αδιαφορώντας όμως για την εθνική ζημιά που προκαλεί.

Σε αυτή του την επιλογή ο κ. Τσίπρας, μαζί με τον κ. Πολάκη, ήταν, είναι θα παραμένουν μόνοι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η Κυβέρνηση, με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και κυρίως απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, πορεύεται στον 21ο αιώνα διασφαλίζοντας το Κράτος και τους πολίτες σε ένα περιβάλλον μεγάλων διεθνών κρίσεων.

Είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην υπεράσπιση της Πατρίδας, του δημοσίου αγαθού και την προαγωγή της ευημερίας όλων, δίχως εξαιρέσεις. Η πορεία μας, εξαιτίας των μεγάλων κρίσεων, δεν είναι εύκολη. Είναι όμως ασφαλής, παρά τις διακυμάνσεις. Σε αυτή τη γραμμή είμαστε, σε αυτήν θα επιμείνουμε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή