Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη: Αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση

Στις τοποθετήσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου και του Νάσου Ηλιόπουλου όσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη τοποθετήθηκε με επικριτικό τρόπο ο Γιάννης Οικονόμου.

by Times Newsroom

Με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη όσον αφορά τις υποθέσεις βιασμού και αρχικά την τοποθέτηση από την τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το ότι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει: «Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού».

Συνεχίζοντας, στη δήλωσή του ο υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «αρχικά με ανακοίνωση της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού!».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου τονίζει: «Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

Οι τοποθετήσεις Αναγνωστοπούλου και Ηλιόπουλου που έφεραν την απάντηση Οικονόμου
Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά για τη δικαστική εξέλιξη με την υπόθεση Λιγνάδη τοποθετήθηκε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «νίκη της ισονομίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «νίκη των θυμάτων προσφύγων χωρίς στον ήλιο μοίρα, παιδιών με όνειρα και εμπιστοσύνη στη ζωή, απέναντι στον πανίσχυρο, προστατευμένο από ένα σκληρό σύστημα για το οποίο μία αξία υπάρχει: “δίκιο είναι το δίκιο του ισχυρού”».

«Είναι νίκη της ελεύθερης, θαρραλέας δημοσιογραφίας που τολμά να “δώσει φωνή” σε αυτούς που δεν έχουν. Είναι νίκη των φορέων και συλλογικοτήτων που στάθηκαν δίπλα στα θύματα. Νίκη των πολιτικών κομμάτων που θεωρούν ότι βαρβαρότητα είναι η προσπάθεια κάλυψης των ισχυρών. Νίκη τέλος του Πολιτισμού που υπηρετεί την ανύψωση της κοινωνίας και όχι την εξαπάτησή της», τόνισε ακόμη η κυρία Αναγνωστοπούλου και συμπλήρωσε: «Αυτό το ηθικό και αξιακό σύστημα διακυβεύτηκε με τη δίκη Λιγνάδη. Το δικό μας σύστημα αξιών».

Στη συνέχεια και με αφορμή το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή έως το Εφετείο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε: «Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης».

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, «όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή