«Όλα τα παιδιά είναι νεκρά, έχετε το αίμα πάνω σας… Ξύπνα Τουρκία»: Το ξέσπασμα μιας νοσοκόμας από το Αντιγιαμάν

Τραγικός είναι ο απολογισμός του σεισμού σε Τουρκία και Συρία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 37.000

by Times Newsroom

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Τουρκίας είναι απελπιστική. Συγκλονίζει το ξέσπασμα μιας νοσοκόμα από το Αντιγιαμάν, η οποία μιλώντας σε τουρκικό δίκτυο προκάλεσε τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν τολμά, να πάει στην πόλη της και να αντικρίσει τον όλεθρο, φωνάζοντας: «Ολα τα παιδιά είναι νεκρά, έχετε το αίμα πάνω σας, ξύπνα Τουρκία».

«Το Αντιγιαμάν το άφησαν μόνο του για 3 μέρες. Περπατούσαμε στους δρόμους και ακούγαμε τις φωνές των ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια. Κλείναμε τα αυτιά μας, γιατί εδώ δεν ήρθε κανένας. Ήρθαν μετά από 3 μέρες. Οι άνθρωποι πάγωσαν από το κρύο. Πέθαναν από το κρύο, την πείνα, πέθαναν κάτω από τα συντρίμμια από το κρύο. Τι να κάνουμε εμείς; Να έρθει εδώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει τη δύναμη; Ας έρθει εδώ. Δεν υπάρχει κανείς, ούτε ένας ανώτερος αξιωματούχος» σημείωσε η νοσοκόμα.

«Είναι μόνο δικός μας ο πόνος. Γιατί εγκατέλειψαν το Αντιγιαμάν. Μας αφήσατε απροστάτευτους. Εσείς έχετε πάνω σας το αίμα των ανθρώπων που είναι κάτω από αυτές τις κολώνες, κάτω από τα χαλάσματα, τα τσιμέντα. Πού είναι αυτοί που διαχειρίζονται την κρίση; Όλα τα παιδιά είναι νεκρά. Ξύπνα Τουρκία, ξύπνα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή