Ολοκληρώθηκε η Τελετή Έναρξης στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, απηύθυνε έκκληση για ειρήνη κατά τη διάρκεια της τελετής στο Εθνικό στάδιο του Πεκίνου που είναι επίσης γνωστό ως «Φωλιά του Πουλιού», στην οποία παρευρέθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

by Times Newsroom

Οι Ουκρανοί αθλητές έτυχαν θερμής υποδοχής σε ένα ψυχρό βράδυ σήμερα στο Πεκίνο, στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, από την οποία φυσικά απουσίασαν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, οι οποίοι αποκλείστηκαν χθες, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, απηύθυνε έκκληση για ειρήνη κατά τη διάρκεια της τελετής στο Εθνικό στάδιο του Πεκίνου που είναι επίσης γνωστό ως «Φωλιά του Πουλιού», στην οποία παρευρέθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

«Απόψε, θέλω να ξεκινήσω με ένα μήνυμα ειρήνης. Ως ηγέτης ενός οργανισμού με την ένταξη στον πυρήνα του, όπου η ποικιλομορφία γιορτάζεται και οι διαφορές αγκαλιάζονται, είμαι τρομοκρατημένος με αυτό που συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο 21ος αιώνας είναι μια εποχή για διάλογο και διπλωματία, όχι πόλεμο και μίσος.

Στην IPC φιλοδοξούμε για έναν καλύτερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο, απαλλαγμένο από διακρίσεις, απαλλαγμένο από μίσος, απαλλαγμένο από άγνοια και χωρίς συγκρούσεις. Εδώ στο Πεκίνο, οι Παραολυμπιακοί αθλητές από 46 διαφορετικά έθνη θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους, όχι ο ένας εναντίον του άλλου.

Μέσω του αθλητισμού θα αναδείξουν το καλύτερο πρόσωπο της ανθρωπότητας και θα αναδείξουν τις αξίες που πρέπει να στηρίζουν έναν ειρηνικό και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο» είπε ο Πάρσονς.

Η τελετή άρχισε με μια ομάδα μουσικών με αναπηρία από όλες τις γωνιές της Κίνας να κάνει τους πάντες να κουνιούνται με τους ήχους τους. Παρουσίασε επίσης μια σειρά από καλλιτέχνες με αναπηρία και ολοκληρώθηκε με ένα εκθαμβωτικό θέαμα με πυροτεχνήματα και το άναμμα της φλόγας από τον πρώην αθλητή Παραολυμπιακών Αγώνων με προβλήματα όρασης, Λι Ντουάν.

Η μασκότ των 13ων Παραολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων, ο “Shuey Rhon Rhon”, που αντιπροσωπεύει τη φιλία, το θάρρος και τη δύναμη, έκανε στη συνέχεια πατινάζ στο στάδιο και ολόκληρο το γήπεδο μεταμορφώθηκε σε μια αγωνιστική σκηνή με χιόνι και πάγο. Πιστοί στο θέμα «Μαζί για ένα κοινό μέλλον», οι αθλητές μπήκαν στο στάδιο, ενώ εμφανίστηκε το “Welcome” στα κινέζικα και τα αγγλικά.

Ήταν μια τεράστια στιγμή για τους εκπροσώπους τριών χωρών που έκαναν το ονειρεμένο ντεμπούτο τους στο Πεκίνο: Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ και Πουέρτο Ρίκο.

Με το άναμμα της Παραολυμπιακής φλόγας, το Πεκίνο έγινε επίσης η πρώτη πόλη στον κόσμο που φιλοξενεί τόσο τους Θερινούς όσο και τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το Εθνικό Στάδιο, η Φωλιά των Πουλιών, έγραψε επίσης ένα νέο κεφάλαιο στα βιβλία της ιστορίας, καθώς έγινε η μοναδική αθλητική εγκατάσταση στον κόσμο που φιλοξενεί τις τελετές έναρξης των Θερινών και Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων.

Συνολικά 564 αθλητές θα διαγωνιστούν σε 78 αγωνίσματα μεταλλίων στους Αγώνες, οι οποίοι ολοκληρώνονται στις 13 Μαρτίου.

Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και δύο Έλληνες αθλητές, η Εύα Νίκου στο αλπικό σκι μαζί με τον συνοδό και αθλητή, Δημήτρη Προφέντζα, και ο Κωνσταντίνος Πετράκης στη χιονοσανίδα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή