ΟΛΠ: Δημιουργεί σύγχρονο πάρκο-πρότυπη παιδική χαρά και ποδηλατόδρομο στο λιμάνι

by Times Newsroom 1

Την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου πάρκου με μια πρότυπη παιδική χαρά κι ενός ποδηλατόδρομου εντός της λιμενικής ζώνης στην περιοχή της κρουαζιέρας ανακοίνωσε η ΟΛΠ ΟΛΠ-0,23% Α.Ε., στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, «ως μία επιχείρηση που συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία». Ο νέος αυτός χώρος αναψυχής θα είναι διαθέσιμος για όλους τους πολίτες να τον επισκεφθούν και να τον απολαύσουν και το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΛΠ θα μετατρέψει μια έκταση 8.000 τ.μ. (εκτός του επιπλέον χώρου στάθμευσης) στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας σε ανοιχτό χώρο και σύγχρονη παιδική χαρά, σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και προδιαγραφές ασφαλείας, η οποία θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών της γύρω περιοχής. Η πρόσβαση στη νέα παιδική χαρά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα πόδια, με τη δημόσια συγκοινωνία ή με αυτοκίνητο, καθώς θα υπάρχει και χώρος πάρκινγκ με 50 θέσεις στάθμευσης.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., Yu Zenggang, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδου στο δημαρχείο Πειραιά και παρουσίασε την πρόταση του έργου. Όπως δήλωσε ο κ. Yu, «η ΟΛΠ Α.Ε. επιδιώκει πάντα να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών των γειτονικών δήμων. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε μια όμορφη περιοχή του λιμανιού και οι οικογένειες θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια την επίσκεψή τους στο λιμάνι του Πειραιά».

ΚΑΝΆΛΙ ΈΝΑ
Σύγχρονο πάρκο με παιδική χαρά δημιουργεί ο ΟΛΠ στο λιμάνι για τον Δήμο Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΛΠ για αυτήν τη σημαντική κίνηση της ΟΛΠ Α.Ε./ Cosco Shipping, δηλώνοντας πως «σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για τον Πειραιά. Ο πρόεδρος του Οργανισμού μάς ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει για τον δήμο Πειραιά ένα σύγχρονο πάρκο 10 στρεμμάτων με μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά, με χώρο στάθμευσης και άλλους χώρους αναψυχής στην πύλη Ε12 στην περιοχή της κρουαζιέρας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Είναι σημαντικό που το νέο πάρκο αναψυχής θα δημιουργηθεί σε αυτή την περιοχή, καθώς η Α΄ Δημοτική Κοινότητα είναι πολυπληθής και δεν διαθέτει ελεύθερους χώρους. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που αναδεικνύει πως, όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της διοίκησης του δήμου, της διοίκησης του λιμανιού και των εκπρόσωπων της κυβέρνησης, η πόλη μας μπορεί να αποκομίσει οφέλη για τους πολίτες. Η ενοποίηση λιμανιού-πόλης αποτελεί διαχρονικά ένα ζητούμενο για τον δήμο Πειραιά. Θεωρώ, λοιπόν, ότι με το σύγχρονο πάρκο και με τη δημιουργία των ξενοδοχείων που αποτελούν προαιρετική επένδυση, αρχίζει σταδιακά να επιτυγχάνεται η ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και πιστεύω ότι σε ένα διάστημα τριών ετών θα μπορέσουμε να αξιώσουμε και με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ουσιαστικά οφέλη για την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΛΠ και τον υφυπουργό κ. Κατσαφάδο για την ουσιαστική συμβολή του. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε κι άλλες ανάλογες συνέργειες με τη διοίκηση του λιμανιού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα επιμείνουμε στη διεκδίκηση λύσεων που αφορούν περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα» είπε ο κ. Μώραλης.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, συνεχάρη τον ΟΛΠ για την πρωτοβουλία του. «Τόσο εγώ κι ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, όσο και οι άνθρωποι του ΟΛΠ, αποδείξαμε ότι η συνεργασία όλων μας είναι μονόδρομος. Ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα για το καλό της πόλης, για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά με στόχο να αλλάξουμε την πόλη μας και το λιμάνι μας προς ο καλύτερο. Για την κοινωνία, τα παιδιά μας, την οικονομία μας» ανέφερε.

Στη συνάντηση από την ΟΛΠ Α.Ε. παραβρέθηκαν ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, Zhang Anming, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Άγγελος Καρακώστας, κι ο πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Νικήτας Γκόλφης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή