Ολυμπιακός – Άρης 2-1

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε απέναντι στον Άρη όμως με πρωταγωνιστή τον Σισέ πήρε το τρίποντο και ήρθε ακόμη πιο κοντά στο 47ο πρωταθλημα.

by Times Newsroom

Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα, με θύτη τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 1 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Καραϊσκάκη και οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση και να πλησιάσουν κι άλλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και ακριβώς αυτό έκαναν με το τελικό 2-1, έχοντας για λυτρωτή τον Ελ Αραμπί που ευστόχησε σε πέναλτι στο 85′, έχοντας χάσει και ένα στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, με περισσότερη κινητικότητα και με διάθεση να πιέσουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο. Όσο για τους φιλοξενούμενους, μετά το 10λεπτο άρχισαν κι αυτοί να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να πετύχουν κι αυτοί κάτι αξιόλογο.

Βασικά, η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι και μάλιστα μεγάλη ήρθε στο 24ο λεπτό και ήταν για τους ερυθρόλευκους, με τον Ελ Αραμπί να μην καταφέρνει να νικήσει τον Κουέστα μετά το λάθος της άμυνας. Λίγα λεπτά μετά, στο 28′, ήταν η σειρά των κίτρινων να απειλήσουν αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε το σουτ του Ιτούρμπε και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι στο 37′ για μαρκάρισμα του Γκάνεα στον Ροντρίγκες.

Ο Κουέστα, όμως, απέκρουσε ωραία την εκτέλεση του Ελ Αραμπί και κράτησε το 0-0, το οποίο όμως δεν παρέμεινε για πολλά λεπτά ακόμη. Και δεν παρέμεινε επειδή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σισέ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Καρβάλιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες (1-0).

Ισοφάρισε ο Εντιαγέ, μίλησε στο τέλος ο Ελ Αραμπί

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήγε στα αποδυτήρια έχοντας κεφάλι στο σκορ και όταν επέστρεψε από αυτά έφτασε μια ανάσα από το να βάλει βάσεις νίκης με τον Εμβιλά, ο οποίος στο 47′ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά και στην επαναφορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Έτσι, ο Άρης έμεινε ζωντανός και δύο λεπτά μετά κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Καμαρά από τον Βατσλίκ, με τον διαιτητή όμως στη συνέχεια να πάει στο VAR και να αλλάζει την απόφασή του.

Παρ’ όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν και στο 61′ έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Καμαρά να βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Εντιαγέ, ο οποίος νίκησε τον Βατσλίκ και έγραψε το 1-1.

Οι κίτρινοι είχαν καταφέρει αυτό που ήθελαν και από εκεί και πέρα έψαχναν κάποια αντεπίεση για να πάρουν και το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους από την άλλη πλευρά να απειλούν στο 72′ με το σουτ του Α. Καμαρά που απέκρουσε ο Κουέστα, παρά το γεγονός ότι η μπάλα είχε κοντράρει κιόλας.

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που κυνηγούσαν περισσότερο το δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 83′ με το σουτ του Μ. Καμαρά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουέστα, για να το βάλουν τελικά αμέσως μετά: Μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Σισέ, ο διαιτητής έδειξε για δεύτερη φορά πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και ο Ελ Αραμπί ήταν εύστοχος αυτή τη φορά, κάνοντας το 2-1 και δίνοντας στην ομάδα του μια νίκη που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (81′ Βρουσάι), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63′ Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (63′ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (63′ Τικίνιο), Μασούρας (46′ Α. Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (69′ Χαΐροβιτς), Εντιαγέ, Γκάμα (69′ Πάλμα), Καμαρά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com