Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τη Φενέρμπαχτσε και πήρε την 9η νίκη του στη Euroleague με 94-67, έχοντας για κορυφαίο ξανά τον Σάσα Βεζένκοφ (21π).

by Times Newsroom

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος για ένα ημίχρονο, σοβαρός στο δεύτερο μέρος και «ισοπέδωσε» τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη με 94-67, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συγκλονιστικός για ακόμα μία φορά ο Βεζένκοφ με 21 πόντους, από κοντά οι Λαρεντζάκης (12π.), Πίτερς (12π.) και Σλούκας με 7 ασίστ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα τη συγκέντρωσή τους και έπαιξαν σωστό και ολοκληρωτικό μπάσκετ μέχρι το φινάλε, μη επιτρέποντας στη Φενέρ να διεκδικήσει οτιδήποτε από το ματς. Απόλυτη αποθέωση από το ΣΕΦ, που βίωσε για δεύτερη σερί εβδομάδα μια μπασκετική παράσταση από τους νταμπλούχους Ελλάδας, που πλέον εδραιώνονται για τα καλά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τους Κάνααν, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ το ματς, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο παιχνίδι από την αρχή με σκοπό να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Με μπροστάρη –ποιον άλλον- τον Σάσα Βεζένκοφ αλλά και τον Αϊζάια Κάνααν, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 12-0 στην αρχή της περιόδου, βάζοντας τις βάσεις για αυτό που θα ακολουθούσε.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν έκαναν τίποτα καλά στο παρκέ, κυρίως επειδή δεν τους άφηνε ο Ολυμπιακός, που ήταν συγκλονιστικός σε άμυνα και επίθεση. Οι Πειραιώτες «πυροβολούσαν» με τους Παπανικολάου και Κάνααν από το τρίποντο, ο Βεζένκοφ ήταν για ακόμα μία φορά παντού, με μόνο τον Γκούντουριτς να ξεχωρίζει από πλευράς Τούρκων, χάρη στις βολές τις οποίες εκτέλεσε. Χαρακτηριστικά, η Φενέρ έκλεισε την πρώτη περίοδο με 11 πόντους, τους 7 (!) από βολές.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αν υπήρχε η απορία για το αν ο Ολυμπιακός θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό, πολύ νωρίς διαλύθηκε. Ο Σλούκας ήταν μαγικός στη δημιουργία και οι Λαρεντζάκης και Πίτερς έδωσαν πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο, όπως επίσης και ο Μιχάλης Λούντζης, που πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν τη διαφορά στο +29 (50-21), με τη Φενέρ να τρέχει ένα μικρό σερί 8-0 σε εκείνο το σημείο, τον Ολυμπιακό όμως να μην χάνει τη συγκέντρωσή του και να απαντάει με τους Βεζένκοφ και Λαρεντζάκης για να κλείσει το ημίχρονο στο +27 (58-31).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, με τη Φενέρ να τρέχει ένα σερί 6-0 και να κατεβάζει κάπως τη διαφορά στους 21 (58-37), χωρίς ωστόσο να απειλήσει παραπάνω και να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Φαλ και Γουόκαπ ανέβασαν ξανά τη διαφορά για να κλείσει τελικά η τρίτη περίοδος με τους «ερυθρόλευκους» στο +23 (74-51).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε εντελώε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες, περνώντας στο παρκέ και τον Τζορτζ Πάπας, στα τελευταία περίπου τρία λεπτά, για να γνωρίσει κι αυτός την αποθέωση από τον κόσμο, που ζητούσε συνεχώς… κι άλλο.

Το τελικό 94-67 τα λέει όλα και για τη σημερινή αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην αναμέτρηση της Πέμπτης απέναντι στη Βιλερμπάν για να κλείσει τη «διαβολοβδομάδα» με το «2Χ2».

Τα δεκάλεπτα: 31-11, 58-31, 74-51, 94-67

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή