Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Φινάλε με ήττα και αρνητικό ρεκόρ στο Europa League οι «ερυθρόλευκοι»

Χωρίς νίκη έκλεισαν τον όμιλο οι Πειραιώτες

by Times Newsroom

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Ναντ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League με τον Μίτσελ να κάνει αρκετές αλλαγές αφού δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και τους Πειραιώτες να μην αποφεύγουν τελικά την ήττα με 0-2, πράγμα που σημαίνει ότι για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση κλείνουν όμιλο με μόνο 2 βαθμούς και με 3 εντός έδρας ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα να σκοράρουν, συμπληρώνοντας πλέον 15 σερί παιχνίδια στην Ευρώπη χωρίς νίκη.

Το παιχνίδι, αν και αδιάφορο, θα μπορούσε να αρχίσει στραβά για τους ερυθρόλευκους, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Γκεσάν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Τρία λεπτά μετά οι Γάλλοι υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους αλλαγή, με τον τραυματία Φάμπιο να αποχωρεί για να μπει ο Απιά, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την ομάδα του Μίτσελ να ψάχνει τα πατήματά της, να τα βρίσκει σιγά-σιγά και να έχει την πρώτη της ευκαιρία στο 19′ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, μετά τη σέντρα του Ανδρούτσου, που απέκρουσε ο Λαφόν.

Στο επόμενο λεπτό οι Πειραιώτες είχαν ένα σουτ του Μπόουλερ που δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και στο 29′ προσπάθησε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά να σκοράρει με σουτ αλλά ο Λαφόν απέκρουσε και ο Ουί-Τζο δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα στην επαναφορά.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Ναντ έκανε αισθητή την παρουσία της μόνο στο γκολ του Γκεσάν που ακυρώθηκε στο 2’… Ο Μίτσελ, πάντως, από την άλλη πλευρά, είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού με βάση τη σύνθεσή του και με το ξεκίνημα του β’ μέρους έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας Βρσάλικο και Σαπουντζή αντί των Βρουσάι και Ελ Αραμπί αντίστοιχα.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλοί στον τομέα της τακτικής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη νιώθουν τον παραμικρό κίνδυνο από τους Γάλλους, οι οποίοι είχαν τη μπάλα αλλά δεν είχαν φάσεις. Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι ιδιαίτερο, με τον Μίτσελ να ρίχνει στο ματς και τον Μαρσέλο στη συνέχεια, βγάζοντας τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο Ισπανός προπονητής μοίραζε τον χρόνο όπως ήθελε, ξεκουράζοντας κάποιους και δίνοντας ευκαιρία σε κάποιους άλλους, με τον Ολυμπιακό να στέκεται αρκετά καλά αλλά να μην αποφεύγει, τελικά, το γκολ του αντιπάλου… Γκολ που ήρθε στο 79′ με την κοντινή κεφαλιά του Μοχάμεντ, για να γίνει έτσι το 0-1.

Σκορ που άλλαξε στο 90′, όταν ο Μπλαζ με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής νίκησε τον Τζολάκη για το τελικό 0-2.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (61′ Σισέ), Ρέτσος, Βρουσάι (46′ Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ (86′ Άβιλα), Αμπ. Καμαρά (69′ Μαρσέλο), Ουί-Τζο, Ελ Αραμπί (46′ Σαπουντζής).

Ναντ: Λαφόν, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουάζ, Φάμπιο (5′ Απιά), Σισοκό, Μουτουσαμί (73′ Κιριβέγια), Σιμόν (46′ Μπλαζ), Γκεσάν (80′ Κοκό), Γκαναγκό (73′ Μπαμπά), Μοχάμεντ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή