Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Οδοστρωτήρας» οι ερυθρόλευκοι στο ΣΕΦ – 74-61 ο πρώτος τελικός

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν οι Πράσινοι στο ΣΕΦ - Σαρωτικό πρώτο δεκάλεπτο από τον Ολυμπιακό

by Times Newsroom

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε με το… καλημέρα τον τίτλο του φαβορί που έχει για την κατάκτηση του τίτλου στην Basket League, επικρατώντας πολύ εύκολα στο ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 74-61 στον πρώτο τελικό των play off.

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά την ερχόμενη Τρίτη (14/06, 21:00) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20 (ημ.) 55-38, 74-61

Νευρικό το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι μετά από ενάμιση λεπτό αγώνα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και ο Παναθηναϊκός έκανε συνεχόμενες λάθος επιλογές στην επίθεση, μένοντας χωρίς πόντο στα πρώτα 4:30 λεπτά του πρώτου τελικού. Ο Κασελάκης «έσπασε το ρόδι» για τους φιλοξενούμενους, μειώνοντας σε 11-2, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι τρομερά άστοχος (ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 2/18 εντός πεδιάς), με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τις πολλές αδυναμίες των αντιπάλων του και να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά με 23-4!

Με ένα σερί 15-6 και με καλάθια των Παπαπέτρου, Οκάρο και Έβανς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 29-19 στο 13’, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του, περνώντας μπροστά με 36-19 στο 17’, με τον Σλούκα να σκοράρει με τρίποντο και τρεις βολές που κέρδισε από τον αρνητικό Νέντοβιτς (0/7 σε εκείνο το σημείο του αγώνα). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά με +18 (38-20) και τους «πράσινους» να δυσκολεύονται πάρα πολύ στην επίθεση (7/38 εντός πεδιάς).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φαλ να καρφώνει και να εκτοξεύει τη διαφορά στη μέγιστη διαφορά της υπέρ του Ολυμπιακού (42-20), ενώ οι «πράσινοι» συνέχισαν να αστοχούν διαρκώς, μένοντας χωρίς πόντο στα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Με δύο τρίποντα των Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +23 (48-25) στο 25’, ενώ οι Παπαπέτρου και Σίβα μείωσαν σε 48-30. Ο Παπανικολάου κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά στον Παπαπέτρου για το 54-32 στο 28’, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά με 55-38.

Με ένα μικρό σερί 7-0 και καλάθια των Παπαγιάννη και Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 55-42, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να μην χάνει την ψυχραιμία του και να αντιδρά σωστά, διατηρώντας την υπέρ του διαφορά σε υψηλά επίπεδα (61-44 στο 33′) χάρη σε εύστοχα τρίποντα των Σλούκα και Παπανικολάου. Τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά του πρώτου τελικού, με το τελικό 74-61 να αντικατοπτρίζει την άνεση με την οποία έκανε το 1-0 κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Τρίτη 14/6 στις 21:00, όταν θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά των τελικών!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com