Ομαδική έκθεση “5” στη BaseGALLERY του KOTES X BOOZE

by Times Newsroom

Ο Γιώργος, η Καντερόλα, η Δέσποινα, ο Χρήστος και ο Γιώργος είναι μία παρέα φίλων που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Και οι πέντε τους είναι γεννημένοι τη δεκαετία του 90’ και έχουν σπουδάσει καλλιτεχνικές και εφαρμοσμένες τέχνες. Κοινό τους σημείο αναφοράς, εκτός των περιοχών που συχνάζουν, αποτελεί το ενδιαφέρον τους για τις τέχνες.

Στην έκθεση αυτή ενώνονται για να αφηγηθούν, ο καθένας με το μέσο που τον εκφράζει, μία ιστορία μέσα από την υποκειμενική τους αισθητική.

Ο Γιώργος Ν. Παπαδογιαννάκης, σπουδάζει στο ΤΕΙ Αθήνας, Γραφικές Τέχνες. Ασχολείται με το σχέδιο, τόσο με μολύβι και χρώμα, όσο και με τα ψηφιακά μέσα. Τα έργα του είναι επηρεασμένα από τον υπερρεαλισμό και τον μινιμαλισμό και αναφέρονται σε προσωπικές του εμπειρίες και σκέψεις. Σχεδιάζει κυρίως σε λευκό φόντο, χρησιμοποιώντας μαύρο μελάνι καθώς και αρκετές φορές το συνδυάζει με χρώμα και με σχήματα.

Η Καντερόλα σπούδασε Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και ασχολείται καλλιτεχνικά με τη φωτογραφία δρόμου. Οι εικόνες της διακατέχονται από έντονο κοντράστ, με τους μαύρους τόνους να υπερτερούν και εστιάζει τόσο στο ανθρώπινο στοιχείο όσο και στις αντιθέσεις της πόλης. Φωτογραφίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με μία προσέγγιση που δεν στοχοποιεί ποτέ τον τόπο και τον χρόνο.

Η Δέσποινα Μυκονιάτη σπούδασε Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και πραγματοποίησε ένα εξάμηνο σπουδών στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Ρώμη. Ασχολείται με την φωτογράφιση πορτρέτων και γυμνών, επικεντρωμένη στη γυναικεία φιγούρα. Συνθέτοντας με το φως και σκηνοθετώντας, οι φωτογραφίες της συχνά χαρακτηρίζονται από ζωγραφικότητα.

Ο Χρήστος Λιανόπουλος σπουδάζει Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση στο ΠΑΔΑ. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, τον έχουν κερδίσει οι ψηφιακές τέχνες. Ασχολείται με τεχνικές 3D εικονογράφησης καθώς και με τη φωτογραφία καθώς και το βίντεο. Ενασχολούμενος με τον τρισδιάστατο σχεδιασμό, δημιουργεί φόρμες, εμπνευσμένος από τα προσωπικά του συναισθήματα. Γνώμονάς του αποτελεί η ανάδειξη της υφής και του φωτός.

Ο Γιώργος Μπάρμπας σπούδασε Σκηνοθεσία στην Αθήνα και Φωτογραφία στο Ρέθυμνο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά τόσο στο χώρο της φωτογραφίας όσο και του βίντεο. Οι προσωπικές του δουλείες χαρακτηρίζονται από τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ανθρώπων και των χρωμάτων. Η προσέγγισή του προβάλλει μια σύγχρονη ματιά, η οποία εστιάζει στη δυναμική του εφήμερου, του παροδικού, του στιγμιότυπικού.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Εγκαίνια: Σάββατο 7 Μαρτίου στις 20.00
  • Διάρκεια : 7 – 15 Μαρτίου
  • Ωράριο κοινού: Καθημερινά 12.00 – 23.00
  • Τοποθεσία: BaseGALLERY (X Booze) Κολοκοτρώνη 57 , Σταθμός Μοναστηράκι
  • Είσοδος: Eλεύθερη
  • Πληροφορίες / Κρατήσεις: 6950686277

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή