Ομάν: Το σουλτανάτο επιβεβαίωσε ότι υπήρξε πειρατεία στο τάνκερ Asphalt Princess

by Times Newsroom 1

Το Ομάν έδωσε σήμερα την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι το τάνκερ Asphalt Princess ενεπλάκη σε πειρατεία στην Αραβική Θάλασσα, λίγη ώρα αφού η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας (UKMTO) ανακοίνωσε ότι το συμβάν έχει τελειώσει.

Τρεις πηγές υπηρεσιών ασφαλείας της ναυσιπλοΐας δήλωσαν στο Reuters χθες Τρίτη ότι το τάνκερ Asphalt Princess κατελήφθη από δυνάμεις που φέρονται να στηρίζονται από το Ιράν, κάτι που η Τεχεράνη διέψευσε.

Το Κέντρο Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Ομάν ανέφερε στο Twitter ότι έλαβε πληροφορίες πως το τάνκερ Asphalt Princess με σημαία Παναμά ενεπλάκη “σε ένα περιστατικό πειρατείας στα διεθνή ύδατα του Κόλπου του Ομάν”, ενώ πρόσθεσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό του σουλτανάτου έστειλε πολλά πλοία για να φροντίσουν για την ασφάλεια των διεθνών υδάτων.

Λίγο νωρίτερα σήμερα η UKMTO είχε ανακοινώσει ότι τα πρόσωπα που είχαν επιβιβαστεί στο τάνκερ “το εγκατέλειψαν” και πλέον το πλοίο είναι “ασφαλές” και “το περιστατικό τελείωσε”.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή