«Όμικρον»: Νέο «μαζικό κύμα» της πανδημίας βλέπει ο Γερμανός υπ. Υγείας

Οι προειδοποιήσεις για το μεταλλαγμένο στέλεχος «Όμικρον» πληθαίνουν, οδηγώντας τις αρχές και τις κυβερνήσεις χωρών στην επαναφορά περιορισμών.

by Times Newsroom

Για ένα νέο «μαζικό κύμα» της πανδημίας λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους «Όμικρον» προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας και πρώην καθηγητής της επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ σήμερα.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Κάτω Σαξονία ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας επισήμανε πως η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για μια πρόκληση «που δεν έχει ξαναδεί σε αυτή τη μορφή».

Οι προειδοποιήσεις για το μεταλλαγμένο στέλεχος «Όμικρον» πληθαίνουν, οδηγώντας τις αρχές και τις κυβερνήσεις χωρών στην επαναφορά περιορισμών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο μετά από σύσκεψη για την πανδημία, ανέφερε πως τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα αντιμετωπίσουν έναν ζοφερό χειμώνα αν δεν σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον αμερικανικό λαό: Λόγω των βημάτων που έχουμε κάνει, η ‘Όμικρον’ δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσε. Αλλά (η μετάλλαξη) είναι εδώ και εξαπλώνεται… Έχουμε μπροστά μας έναν χειμώνα σοβαρής νόσησης και θανάτου για τους μη εμβολιασμένους — για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τα νοσοκομεία που σύντομα θα κατακλύσουν» προειδοποίησε.

με πληροφορίες από Guardian, CNN

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή