Ομιλία Ζελένσκι στο γαλλικό κοινοβούλιο: Νέο αίτημα για όπλα και κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα πάντα, καίνε τα πάντα. Έφεραν τον τρόμο στο ουκρανικό έδαφος». Για να δείξει την τύχη της πόλης της Μαριούπολης, ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε «στα ερείπια του Βερντέν, όπως στις φωτογραφίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου».

by Times Newsroom

Όπως έχει κάνει σε όλες τις ομιλίες του στα εκάστοτε κοινοβούλια, στο Λονδίνο ή την Ουάσινγκτον ή την Ιερουσαλήμ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε αναφορά στην ιστορία της χώρας μπροστά στην οποία εκφώνησε την ομιλία του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξύπνησε έτσι τη συμβολική ανάμνηση της μάχης του Βερντέν. «Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα πάντα, καίνε τα πάντα. Έφεραν τον τρόμο στο ουκρανικό έδαφος». Για να δείξει την τύχη της πόλης της Μαριούπολης, ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε «στα ερείπια του Βερντέν, όπως στις φωτογραφίες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Ζελένσκι ζήτησε περισσότερα όπλα και περισσότερες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. «Πρέπει να πιέσουμε μαζί για να αναγκάσουμε τη Ρωσία να συνάψει ειρήνη», προέτρεψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στη γαλλική βουλή. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε «περισσότερα όπλα» από τις ευρωπαϊκές χώρες για να αμυνθούν κατά της Ρωσίας, αλλά και «περισσότερες οικονομικές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη, εδώ και 80 χρόνια, δεν έχει δει τι συμβαίνει στην Ουκρανία», είπε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος, πριν θυμηθεί τη συμμετοχή της Γαλλίας, μαζί με τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γερμανία, σε μορφή Νορμανδίας, που υποτίθεται ότι θα εφάρμοζαν τις συμφωνίες του Μινσκ στο αυτονομιστικό Ντονμπάς. Αυτές οι διαπραγματεύσεις ήταν «μια ανάσα φρέσκου αέρα» και μια «ακτίνα ελπίδας», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος προέτρεψε την Τετάρτη τις γαλλικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στη Ρωσία να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη ρωσική «πολεμική μηχανή» και να εγκαταλείψουν αυτή τη χώρα, αναφερόμενος στις Renault, Auchan και Leroy Merlin.

«Οι γαλλικές εταιρείες πρέπει να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά. Οι Renault, Auchan, Leroy Merlin και άλλοι, πρέπει να πάψουν να είναι οι χορηγοί της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας», είπε στην ομιλία που μεταδόθηκε μέσω βίντεο σε Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τις προσπάθειες του προέδρου Μακρόν που έδειξε πραγματική ηγεσία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος επαίνεσε το γαλλικό σύνθημα «liberte fraternité, égalité». «Μπορείτε να κάνετε τη Ρωσία να επιδιώξει την ειρήνη ενόψει ενός πολέμου ενάντια στην αδελφότητα, την ελευθερία, την ισότητα, όλα όσα έχουν κάνει την Ευρώπη ενωμένη», συνέχισε. «Περιμένουμε από τη Γαλλία, από την ηγεσία σας, την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», επέμεινε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com