Ομολόγησαν οι δύο κατηγορούμενοι την κλοπή του ημερολογίου της κόρης του Μπάιντεν

Η 40χρονη Έιμι Χάρις και ο 58χρονος Ρόμπερτ Κουρλάντερ ομολόγησαν την ενοχή τους στην υπόθεση κλοπής προσωπικών αντικειμένων της Άσλεϊ Μπάιντεν - κόρης του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - το 2020, όταν εκείνος ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

by Times Newsroom

Μεταξύ των κλεμμένων προσωπικών αντικειμένων ήταν ένα χειρόγραφο ημερολόγιο, ένα κινητό τηλέφωνο και μια κάρτα μνήμης με οικογενειακές φωτογραφίες. Η κόρη του νυν προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αφήσει τα προσωπικά της αντικείμενα στο σπίτι μιας φίλη της στη Φλόριντα, την άνοιξη του 2020, όπου έμεινε τότε η Έιμι Χάρις.

Η Χάρις και ο Κουρλάντερ κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να πουλήσουν το ημερολόγιο στο προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο φέρεται να απέρριψε την προσφορά τους. Ακολούθως, στράφηκαν σε μια συντηρητική ομάδα που ονομάζεται «Project Veritas», γνωστή για την υποστήριξή της στον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, έλαβαν 20.000 δολάρια ο καθένας από την Project Veritas, που τελικά αποφάσισε να μη δημοσιεύσει ιστορίες από το ημερολόγιο επειδή δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει πως ανήκε πράγματι στην κόρη του Μπάιντεν. Η εφημερίδα New York Times μεταδίδει ότι η Project Veritas λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020 επιχείρησε να ξεγελάσει την Άσλεϊ Μπάιντεν προκειμένου να παραδεχτεί πως επρόκειτο για το προσωπικό της ημερολόγιο.

Το FBI ξεκίνησε έρευνα όταν ο συντηρητικός ιστότοπος National File δημοσίευσε περιεχόμενο του ημερολογίου που περιελάμβανε προσωπικά δεδομένα της Άσλεϊ Μπάιντεν. Το National File ισχυρίζεται ότι έλαβε τα έγγραφα από ένα μέλος της ομάδας Project Veritas.

Η Έιμι Χάρις και ο Ρόμπερτ Κουρλάντερ βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή