Ώρα ευθύνης Τσίπρα – Ανδρουλάκη | Κυβέρνηση της οικονομικής ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ή κυβέρνηση ΑΛΛΑΓΗΣ;

Να καλέσουν σε Σύνοδο όλα τα Κεντρώα, Αριστερά, Οικολογικά, Προοδευτικά Κόμματα και Κινήσεις όχι για να συζητήσουν απλά για την ΕΝΟΤΗΤΑ, αλλά για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να συμφωνήσουν στις βασικές Αρχές και Θέσεις, και να χαράξουν τους άξονες ενός Κυβερνητικού Προγράμματος Συνεργασίας των Προοδευτικών δυνάμεων!

by Times Newsroom
  • ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ*

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζοντας το πνεύμα των αγώνων της Γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, του 114 και του Πολυτεχνείου, κατάφερε να γίνει ο πόλος έλξης του Λαού και της Νεολαίας, που μετά την πτώση της Χούντας ευελπιστούσε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και στην αντικατάσταση του αυταρχικού κράτους της Δεξιάς, με ένα αναγεννημένο – σύγχρονο   Κράτος που θα εγγυάται την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τις Δημοκρατικές Διαδικασίες! Και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσα σε λίγα χρόνια πέτυχε να γίνει Κυβέρνηση, να ανατρέψει το καθεστώς της υποτέλειας στις Η.Π.Α. και στα υπερεθνικά Κέντρα, να ξεκινήσει την πορεία για την αντικατάσταση του κράτους της Δεξιάς και την υλοποίηση του Οράματος της ΑΛΛΑΓΗΣ! Όμως στη συνέχεια, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τα λάθη, τις αδυναμίες, τον αριβισμό – βολονταρισμό – χρηματισμό  στελεχών του και την αυτοκαταστροφική λειτουργία των «μηχανισμών», κινδύνεψε να χάσει τον πολιτικό του προσανατολισμό και να γίνει παρακολούθημα της Ν.Δ. ή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Σήμερα, μετά τη διάψευση της Ελπίδας από τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., ζούμε και πάλι ημέρες κυριαρχίας της γνωστής αυταρχικής, αντιλαϊκής, αντιδημοκρατικής Δεξιάς! Σήμερα, όπως και τότε, χρειάζεται η δημιουργία ενός ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα δώσει ΕΛΠΙΔΑ στο Λαό και στη Νεολαία, που πλήττονται από την ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την ΑΝΕΡΓΙΑ, από τα μεροκάματα Κίνας και τους μισθούς πείνας! Σήμερα όμως, επειδή δεν υπάρχει ένας Ηγέτης που θα εμπνεύσει και θα συνεγείρει το Λαό, είναι ανάγκη για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των πολιτικών αρχηγών που επικαλούνται το όνομα του ΑΝΔΡΕΑ, και ευαγγελίζονται την ολοκλήρωση της ΑΛΛΑΓΗΣ που ξεκίνησε το 1981! Δεν είναι καιρός να αλληλοκατηγορούνται τα ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ κόμματα για προπατορικά αμαρτήματα, για τα κυβερνητικά τους λάθη και τις παραλείψεις ούτε για εκατέρωθεν αρνητικούς χαρακτηρισμούς!

Δεν είναι καιρός να εμμένουν τα καθαρόαιμα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην ιδεολογική καθαρότητα και να αντιτίθενται στην Κεντροαριστερή – Σοσιαλδημοκρατική  στροφή του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε  και τα  Πασοκογενή στελέχη του να κατηγορούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα μνημόνια που οι ίδιοι και οι ίδιες ψήφισαν και στη συνέχεια ως κυβερνητικά – κομματικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισαν ακόμα ένα Μνημόνιο και άφησαν στο απυρόβλητο την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη!

Δεν είναι καιρός τα ηγετικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για το «βρώμικο ‘89» και για τη συγκυβέρνηση με τον Παναγιώτη Καμένο! Το ’89 ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμη παιδί! Και δεν πρέπει να ξεχνούν οι επικριτές της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τη συγκυβέρνηση  του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά! 

Στην κρίσιμη για το Λαό και τη Χώρα πολιτική περίοδο που διανύουμε το δίλλημα είναι: Κυβέρνηση της οικονομικής Ολιγαρχίας ή Κυβέρνηση Αλλαγής;  Συνέχιση της πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας για τα λαϊκά στρώματα και του άκρατου πλουτισμού των  πολιτικών φίλων και των οικομομικών χορηγών του Μητσοτάκη ή εκλογή μιας Κυβέρνησης, που θα προασπιστεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Οι δημοσκοπικοί οιωνοί δίνουν προβάδισμα στη Ν.Δ., που σύμφωνα με δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία. Και τότε, στις δεύτερες εκλογές του ακραίου δικομματισμού, είναι πιθανόν η Ν.Δ. να πετύχει το στόχο της ή να αγγίξει τα όρια της  αυτοδυναμίας, οπότε θα ασκηθούν πανταχόθεν αφόρητες πιέσεις στο αποδυναμωμένο τότε ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ.!

«Οι καιροί ου μενετοί»! Τώρα είναι η ώρα για τα παλιότερα και νεώτερα στελέχη, για τα μέλη και τους φίλους που έγραψαν την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να αναλογιστούν τους αγώνες τους για το τρίπτυχο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και να επιλέξουν τους συνοδοιπόρους τους στη νέα πορεία για την υλοποίηση του Οράματος της ΑΛΛΑΓΗΣ, που παραμένει επίκαιρο! Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι είναι Ηγέτες που χαράζουν Πολιτική και όχι διαχειριστές της κομματικής – κυβερνητικής εξουσίας και  «πυροσβέστες» στις αντιπαραθέσεις των επικεφαλής των «συνιστωσών» και των «μηχανισμών» που αγωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία! Να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους απέναντι στα λαϊκά στρώματα που δυστυχούν, και απέναντι στα εθνικά συμφέροντα που δοκιμάζονται! Και να καλέσουν σε Σύνοδο όλα τα Κεντρώα, Αριστερά, Οικολογικά, Προοδευτικά Κόμματα και Κινήσεις όχι για να συζητήσουν απλά για την ΕΝΟΤΗΤΑ, αλλά για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να συμφωνήσουν στις βασικές Αρχές και Θέσεις, και να χαράξουν τους άξονες ενός Κυβερνητικού Προγράμματος Συνεργασίας των Προοδευτικών δυνάμεων! Και διατηρώντας την αυτονομία του το κάθε Κόμμα να κατέβει στις εκλογές ζητώντας την ψήφο του λαού, για να συμβάλλει ως Κυβερνητικός Εταίρος στην επιτυχία του Κυβερνητικού αυτού Προγράμματος, που θα προασπιστεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι μπορούν να σταθούν αντάξιοι συνεχιστές – διάδοχοι του Ανδρέα και να ολοκληρώσουν ΜΑΖΙ με τους αρχηγούς των άλλων Κομμάτων και Κινήσεων, το Όραμα της ΑΛΛΑΓΗΣ, που ζητά τη δικαίωσή του!

Σάββας Σερασίδης είναι πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή