Με νέες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος στοχοποίησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μιλώντας σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα περίχωρα της Άγκυρας, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στον Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας τον ότι δεν υποστηρίζει την Τουρκία, όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές ημέρες είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

Ωστόσο, ο Κιλιτσντάρογλου μετά τον σάλο και τις ύβρεις του Ερντογάν για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, τοποθετήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά στον Τούρκο πρόεδρο: «κράτα το στόμα σου κλειστό για να σε μπερδεύουν με άνθρωπο».

«Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία», έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαβούσογλου έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα αρχίσει συζήτηση για την κυριαρχία τους.

Τα νησιά που έδειξε στον χάρτη ο Τσαβούσογλου είναι τα εξής: Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Ψαρά, Σάμος, Πάτμος, Ικαρία, Λέρος, Κως, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Ρόδος και Σύμη.