Ως εδώ με τη μισαλλοδοξία των κανιβάλων μηδενιστών

by Times Newsroom
Share this

Η Δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη καταγγέλλει απερίφραστα τους βανδαλισμούς που πραγματοποίησαν ομάδες μισαλλόδοξων μηδενιστών στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Άνω Πόλη. Ο ναός αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, καθώς κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα, και αποτελεί εμβληματικό μνημείο της Παλαιολόγειας Αναγέννησης. Από τα συνθήματα, καταστράφηκε ακόμη περισσότερο ό,τι είχε απομείνει από τις εξωτερικές παραστάσεις του ναού, οι οποίες άντεξαν τόσους αιώνες, και κατάφεραν και επιβίωσαν από τους σκοτεινούς αιώνες της Τουρκοκρατίας, για τι; Για να γίνουν βορά του κάθε κανιβάλου που σήμερα χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ‘ελευθερία της έκφρασης’ για να διασπείρει το μίσος του απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την πίστη των ανθρώπων της, την ιστορία και την ταυτότητα αυτού του τόπου.

Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που προκάλεσαν συνιστούν ένα στην κυριολεξία έγκλημα απέναντι στην μνήμη, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και των κατοίκων της, και φυσικά δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Η καταγγελία αυτών των αθλιοτήτων οφείλει να είναι ομόθυμη, και η πόλη να ανοίξει μέτωπο στην επέλαση της μισαλλοδοξίας με πράξεις που παραπέμπουν σε λογικές τζιχαντισμού και νοοτροπία μαφιόζικης συμμορίας. Ως εδώ.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: wikipedia

πηγή: menoumethess.gr
Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή