Όσκαρ 2022: Η Ακαδημία ζήτησε από τον Γουίλ Σμιθ να αποχωρήσει από την τελετή κι εκείνος αρνήθηκε

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη, δήλωσε ότι είχε επίσης κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Σμιθ για παραβιάσεις των προτύπων συμπεριφοράς των μελών.

by Times Newsroom

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών ανέφερε πως ζήτησε από τον βραβευμένο ηθοποιό Γουίλ Σμιθ να αποχωρήσει από την 94η τελετή απονομής των Όσκαρ έπειτα από την επίθεσή του στον Κρις Ροκ, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ο Γουίλ Σμιθ απολογήθηκε στον Ροκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας «είμαι ένα έργο σε εξέλιξη». Η Εϊμι Σούμερ, κωμικός και μια από τις τρεις οικοδέσποινες της βραδιάς  ανέφερε ότι το περιστατικό της άφησε «τραύμα».

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη, δήλωσε ότι είχε επίσης κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Σμιθ για παραβιάσεις των προτύπων συμπεριφοράς των μελών.

Ο Σμιθ χαστούκισε τον Ροκ μετά το «αστείο» που είπε ο κωμικός για τη σύζυγό του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, σχολιάζοντας το ξυρισμένο κεφάλι της. Η Πίνκετ Σμιθ έχει μιλήσει δημόσια για την αλωπεκία από την οποία πάσχει και προκαλεί τριχόπτωση.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Σμιθ – ο οποίος μια ώρα μετά χειροκροτήθηκε για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου που έλαβε – παρέμεινε στη θέση του και μάλιστα στην πρώτη σειρά, μετά το περιστατικό. Την Τετάρτη, η Ακαδημία είπε ότι προσπάθησε να απομακρύνει τον ηθοποιό από το κοινό.

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν με τρόπο που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε», είπε η Ακαδημία. «Κι ενώ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κύριος Σμιθ κλήθηκε να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε, αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα μπορούσαμε να χειριστούμε την κατάσταση διαφορετικά».

Η Ακαδημία είπε ότι ο ηθοποιός θα είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε γραπτή απάντηση πριν συνεδριάσει ξανά στις 18 Απριλίου. Τα πειθαρχικά μέτρα για τον Σμιθ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αναστολή, αποπομπή ή άλλες κυρώσεις.

Ο Κρις Ροκ μίλησε για πρώτη φορά για τη διαμάχη σε σόου στη Βοστώνη, το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με ένα ηχητικό απόσπασμα που ανήρτησε ο ιστότοπος Variety, ο κωμικός είπε ότι «ακόμα προσπαθούσε να επεξεργαστεί αυτό που συνέβη» και κάποια στιγμή θα πει περισσότερα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com