Όσκαρ 2023: Φάνηκε η ξινίλα της Άντζελα Μπάσετ για το Όσκαρ της Κέρτις – Δεν χειροκρότησε την «αντίπαλό» της

Η Τζέιμι Λι Κέρτις κέρδισε το πρώτο χρυσό αγαλματάκι της καριέρας της ξεσηκώνοντας το κοινό. Μια όμως δεν φάνηκε να χάρηκε καθόλου με την Κέρτις και αυτή δεν είναι άλλη από την Άντζελα Μπάσετ.

by Times Newsroom

Η 64χρονη Μπάσετ και η 64χρονη Κέρτις ήταν και οι δύο υποψήφιες για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τους ρόλους τους στην ταινία Black Panther: Wakanda Forever και Everything Everywhere All at Once, αντίστοιχα.

Όταν ανακοινώθηκε ότι κέρδισε η Κέρτις, η Μπάσετ δεν έδειξε και τόσο ενθουσιασμένη – και, όπως φάνηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ABC, δεν σηκώθηκε καν να χειροκροτήσει ενώ καθόταν στην πρώτη σειρά.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter απογοητεύτηκαν που είδαν την πρωταγωνίστρια του Black Panther να μην κουνιέται από τη θέση της, ενώ άλλοι ήταν απλώς απογοητευμένοι που η Μπάσετ δεν κέρδισε.

«Η αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ με πληγώνει», έγραψε κάποιος στο Twitter.

«Ανεξάρτητα από το ποιος κέρδισε αυτό το Όσκαρ… η Άντζελα Μπάσετ θα μπορούσε να χειροκροτήσει τον νικητή. Το να κάθεσαι εκεί και να μην χειροκροτάς επειδή δεν κέρδισες…», σχολίασε κάποιος άλλος.

«Αυτό σημαίνει να χάνεις με αξιοπρέπεια. Να κάθεσαι κατσουφιασμένη και να είσαι τσαντισμένη», έγραψε ειρωνικά κάποιος άλλος.

«Το να μην υπερασπίζεται η Άντζελα Μπάσετ την Κέρτις είναι κάπως ύποπτο. Καταλαβαίνω ότι είσαι αναστατωμένη που δεν κέρδισες, αλλά γαμώτο…», έγραψε ένας άλλος.

Κάποιοι ήταν απλά αναστατωμένοι με την «απώλεια» της Μπάσετ. «Μου λες ότι αυτή η γλυκανάλατη ταινία της Κέρτις ήταν καλύτερη από αυτό το έργο τέχνης που παρέδωσε η Μπάσετ;» έγραψε ένας.

«Από την αντίδραση της Μπάσετ στην αναφώνηση του ονόματος της Κέρτις… μπορείς να καταλάβεις πόσα θα σήμαινε για εκείνη αυτό το Όσκαρ. Είναι, ήταν και θα είναι πάντα απίστευτη. Ελπίζω να τη δω σε αυτή τη σκηνή σύντομα», συμπλήρωσε ένας άλλος.

Η Μπάσετ ήταν το πρώτο πρόσωπο που προτάθηκε για Όσκαρ από ταινία της Marvel.

Νωρίτερα το βράδυ, η Μπάσετ, η οποία ήταν για πρώτη φορά υποψήφια για Όσκαρ το 1994 για το What’s Love Got to Do With It, δήλωσε στο Entertainment Tonight ότι «αισθάνεται πολύ καλά».

Φορώντας ένα μοβ φόρεμα Moschino, η ηθοποιός συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Courtney B. Vance, και τα 17χρονα δίδυμα παιδιά τους, Bronwyn και Slater, τα οποία δήλωσαν ότι ελπίζουν να κερδίσει η μαμά τους.

«Νομίζω ότι έχει καθυστερήσει πολύ και θέλω πραγματικά να τη δω να τιμάται με τον τρόπο που ξέρω ότι θα έπρεπε να τιμάται», δήλωσε ο Slater. «Και έτσι αυτό θα σημαίνει πολλά για μένα, και ξέρω ότι θα σημαίνει ακόμα περισσότερα για εκείνη, οπότε, περιμένω και είμαι έτοιμος γι’ αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή