Γιώργος Σκιάνης: Ώσμωση

Η ώσμωση με το πρώτο γράμμα ωμέγα. Μα με δύο ωμέγα γράφεται η ώσμωση σαν φυσικό φαινόμενο. Με όμικρον και ωμέγα γράφεται η ώσμωση μεταξύ δύο κόσμων που δεν πρόκειται να συνυπάρξουν ποτέ.  

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ

Ώσμωση

Ο Κώστας σπούδασε στο Πανεπιστήμιο, δεν έδωσε πολύ σημασία και κατέληξε ένας ψευτοφυσικός. Το απωθημένο του ήταν βέβαια η συγγραφή και η σκηνοθεσία αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δούλεψε λοιπόν μερικά χρόνια σε φροντιστήρια, βαρέθηκε και αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο και συγκεκριμένα με εισαγωγές συστημάτων επεξεργασίας νερού.

Το κεφάλαιο του Κώστα ήταν πενιχρό και οι δυνατότητες για προώθηση των προϊόντων πολύ περιορισμένες. Σε αυτή την κατάσταση τον βρήκε ο Θανάσης και θέλησε να τον βοηθήσει.

Ο Θανάσης, καμιά δεκαριά χρόνια μεγαλύτερος, ήταν καλός αρχιτέκτονας, χωροταξικός, με όραμα και προσανατολισμό στους πρότυπους οικολογικούς οικισμούς. Παρότι είχε καλό όνομα στην πιάτσα και πολλές γνωριμίες δεν ήταν καθόλου ψηλομύτης. Άνθρωπος σεμνός και καλοπροαίρετος.

Θανάσης και Κώστας γνωριζόντουσαν κάμποσα χρόνια και υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση. Ο Θανάσης ήταν πιο περπατημένος στην ελεύθερη αγορά αλλά είχε και μια υπεραισιόδοξη φιλοδοξία για επιχειρηματικά ανοίγματα. Ο Κώστας ήταν πολύ συγκρατημένος και φοβισμένος, προσπαθώντας απλά να επιπλεύσει σε άγνωστα νερά.

Ο Θανάσης πρότεινε στον Κώστα να πάει στο Money Show, μια ας την πούμε πολυθεματική επιχειρηματική και χρηματιστική έκθεση που συγκεντρώνει μεγάλο κοινό. Ο Κώστας ήταν άσχετος από money και show και ήξερε καλά την υπεραισιόδοξη φύση του Θανάση. Παρά ταύτα δεν έχανε τίποτα να δοκιμάσει.

Οι φίλοι πήγαν να συναντήσουν για μια βολιδοσκόπηση δύο εκπρόσωπους αυτού του forum, κλασικούς γιάπηδες, copy – paste, άνετους, με υπεροπτικό χαμόγελο και στολή στελέχους δηλαδή επώνυμο κουστούμι – γραβάτα και έμφαση στο πουκάμισο, στην κάλτσα και στο παπούτσι.

Ο Θανάσης γνώριζε λίγο τα νεαρά στελέχη με το αυθάδικο χαμόγελο και έκανε τις συστάσεις. Ο Κώστας έπιασε το βλέμμα του γιάπη 1 να καρφώνεται στο παπούτσι του, αγορασμένο πριν από τρία χρόνια με είκοσι ευρώ από στοκατζίδικο. Τρία χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα, του είπε. Ο γιάπης 1 τράβηξε αστραπιαία το βλέμμα του και το γύρισε προς τον Θανάση.

Έχουμε καθόλου διαφημιστικό υλικό; Ρώτησε ο γιάπης 1. Φαίνεται ότι ο γιάπης 2 ήταν επικουρικός και είχε προαποφασιστεί να μην ανοίξει καθόλου το στόμα του.

Ο Κώστας έδωσε την κάρτα που την είχε φτιάξει μόνος του και ένα διαφημιστικό που το είχε τυπώσει ένας φίλος του από την Σαλονίκη. Ο γιάπης 1 πήρε την κάρτα και την έπιασε από την άκρη σα να κρατούσε λερωμένο χαρτομάντιλο. Μετά άνοιξε το δίφυλλο διαφημιστικό και έριξε μια ματιά. Αυτό το χαρτί δεν κάνει για την έκθεση. Και δεν αναφέρομαι στα ορθογραφικά λάθη. Ποια ορθογραφικά; Ρώτησε ο Κώστας. Η ώσμωση με το πρώτο γράμμα ωμέγα. Μα με δύο ωμέγα γράφεται η ώσμωση σαν φυσικό φαινόμενο. Με όμικρον και ωμέγα γράφεται η ώσμωση μεταξύ δύο κόσμων που δεν πρόκειται να συνυπάρξουν ποτέ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com