«Όσοι Ρώσοι πεθάνουν στον πόλεμο τους συγχωρούνται οι αμαρτίες», λέει ο Πατριάρχης Κύριλλος

Ο Κύριλλος, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που θα πεθάνουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θα συγχωρεθούν για όλες τις αμαρτίες τους.

by Times Newsroom

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι βασικός σύμμαχος του Πούτιν και υποστηρικτής της εισβολής. Έχει επικρίνει στο παρελθόν όσους αντιτίθενται στον πόλεμο και κάλεσε τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από το Κρεμλίνο.

«Πολλοί πεθαίνουν στα πεδία του εσωτερικού πολέμου», είπε ο Κύριλλος, 75 ετών, στην πρώτη του κυριακάτικη ομιλία μετά τη διαταγή επιστράτευσης. «Η Εκκλησία προσεύχεται να τελειώσει αυτή η μάχη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε όσο το δυνατόν λιγότεροι αδελφοί να αλληλοσκοτωθούν σε αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο».

«Αλλά την ίδια στιγμή, η Εκκλησία συνειδητοποιεί ότι εάν κάποιος, οδηγούμενος από την αίσθηση του καθήκοντος και την ανάγκη να εκπληρώσει τον όρκο του… πάει να κάνει αυτό που τον καλεί το καθήκον του, και αν κάποιος πεθάνει κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αυτού, τότε θα έχει αναμφίβολα διαπράξει μια πράξη που ισοδυναμεί με θυσία. Θα έχει θυσιαστεί για άλλους. Και επομένως, πιστεύουμε ότι αυτή η θυσία ξεπλένει όλες τις αμαρτίες που έχει διαπράξει ένας άνθρωπος».

Η Ρωσία έχει καλέσει περίπου 300.000 επιπλέον στρατιώτες  να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια κινητοποίησης που έχει πυροδοτήσει την οργή της κοινής γνώμης, οδηγώντας σε έξοδο πολιτών από τη χώρα και πυροδοτώντας διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή