«Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα» με τον Γιάννη Μπέζο στον Ιανό της Αθήνας

by Times Newsroom

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου και Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν παραστάσεις με τίτλο «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα».

Επιμέλεια προγράμματος, απαγγελία, τραγούδι: Γιάννης Μπέζος

Απαγγελία, τραγούδι: Ντένια Στασινοπούλου, Κωνσταντίνα Νταντάμη

Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου

Τις Τρίτες 10, 17, 24 και 31 Ιανουαρίου στις 20:30, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος: 15€* (περιλαμβάνει ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί)

Link Εισιτηρίου 10/1: https://bit.ly/3QfrXCT

Link Εισιτηρίου 17/1 https://bit.ly/3WZXPxX

Link Εισιτηρίου 24/1 https://bit.ly/3WN7urm

Link Εισιτηρίου 31/1 https://bit.ly/3Qbki8z

*Τα έσοδα του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου από τη μουσική παράσταση, θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) Τ.Α.Σ.Ε.Η.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Το να ανατρέχεις στου ποιητές της πατρίδας μας είναι σαν να σου υπενθυμίζει κάτι μέσα σου. Ότι η ρίζα σου είναι βαθιά και καρποφόρα. Η θορυβώδης καθημερινότητα μας αποσυντονίζει και μας προσανατολίζει προς τα εύκολα και πολλές φορές προς τα ευτελή. Να όμως που ξεπηδούν σαν βαθιές επιθυμίες λόγια και μελωδίες που μας παρηγορούν και μας ενθαρρύνουν.

Για δεύτερη φορά, λοιπόν, στον Ιανό, θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κοινή ανάσα με τους θεατές- ακροατές μας, με όχημα τους ποιητές και τους μελωδούς μας. Γιατί όσο και να χαμηλώνουν τ’ άστρα, πάντα θα προσπαθούμε να τα προσεγγίσουμε.

Γ. Μπέζος

Νοέμβριος 2022

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Γιάννης Μπέζος

Είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο Γιάννης Μπέζος, επίσης διακρίνεται για τις φωνητικές του ικανότητες. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές μουσικές παραστάσεις όπως επίσης και δισκογραφικές συμμετοχές σε δίσκους του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Νότη Μαυρουδή, του Θάνου Μικρούτσικου, κ.α.

Ντένια Στασινοπούλου

Η Ντένια Στασινοπούλου είναι ηθοποιός, απόφοιτη της δραματικής σχολής «Πράξη Επτά». Έχει δουλέψει ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη από το 2013 μέχρι σήμερα, σε παραστάσεις όπως, Αντιγόνη (2013), Αρχοντοχωριάτης (2016), Πλούτος (2016), Νύχτες (2017), Λυσιστράτη (2017), Ράφτης Κυριών (2019), κ.α. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις Φιλάργυρος (2013), Εκκλησιάζουσες (2015). Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις με τον Γιάννη Μπέζο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κωνσταντίνα Νταντάμη

Η Κωνσταντίνα Νταντάμη αποφοίτησε από τη δραματική σχολή «Πράξη Επτά» το 2013. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στο ελεύθερο θέατρο, όπως Αντιγόνη του Ανούιγ, Φιλάργυρος του Μολιέρου, Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, Ράφτης Κυριών του Φεντώ, Υπάρχει και φιλότιμο των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, Οι γαμπροί της Ευτυχίας των Τσιφόρου- Βασιλειάδη, Ικέτιδες του Αισχύλου, κ.α.

Θοδωρής Οικονόμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Music στο Λονδίνο. Ως πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς και με ερμηνευτές όπως οι Μαρία Δημητριάδη, Μαρία Φαραντούρη, Τάνια Τσανακλίδου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Ειρήνη Καράγιαννη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Κώστας Θωμαΐδης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη και με τον Μάριο Φραγκούλη που συνεργάζεται από το 2000 μέχρι και το 2009 δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το χειμώνα του 2008 συμμετείχε σε συναυλίες των Lucio Dalla, Madeleine Peyroux, Lara Fabian και τον Justin Haywαrd.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή