Όταν χτυπάει το κουδούνι της εξώπορτας!

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Γραμματεία “MeToo”…..

Είναι επείγον! Το δε τηλέφωνό της να είναι 1001.
(Το νούμερο θα υπονοεί τα όσα μπορεί να γίνονται κάθε μέρα!)
Και στο οποίο θα ειδοποιείται –αντί τού γνωστού 100- με το 1001, και η «Άμεση Γδάρση»! Αστυνομικοί εξοπλισμένοι με καπιστράνες για τράγους, και σακιά να τους βάζουνε μέσα, όταν αντιστέκονται!
Μιλάμε σοβαρά!

Διότι το 10% τών Γάλλων, βι-ά-ζει τα παιδιά του! Απίστευτο; Ναι! Για να μην γυρίσουνε αυτοί οι αχαρακτήριστοι λοιπόν οι δικοί μας, προς το σπίτι τους, αφού δεν θα μπορούνε πια έξω, λόγω τού φόβου των αποκαλύψεων, και το όποιο δικό μας χ% γίνει σε λίγοι 20%!

Κάθε τρίμηνο, θα εκδίδεται από την «Γραμματεία Βιασμών» «Δελτίον Βιασμών»! Που θα κοινοποιείται όπου υπάρχει σχετική νομική Αρχή… και φυσικά και στις εφημερίδες…

Δεν αστειεύομαι, το φοβούμαι πολύ ότι….
Και ακόμη, να τους βάζουν σε κλουβιά κοινής θέας με μετωπική επιγραφή: «Άνθρωποι χωρίς κοινωνικό έλεγχο»!

Να μιλάς Ελληνικά!

Ένας φίλος έξω φρενών,

Με κατσάδιασε!
-Με αυτά τα Αγγλικά σας και τα Αγγλικά σας!»
-Μα…
-Να μιλάς Ελληνικά!
-Και τι να λέω;
-Μερσί, παρντόν, γκαρσόν, ασανσέρ, καλοριφέρ, τραχτέρ, σεκρετέρ, αμορτισέρ, ντεκορατέρ, ρεκτιφιέ, μοτέρ, καμπαρέ, ρεφρέν, ρετιρέ!
-Σώπα, ρε!
-Γιατί όχι; Όπως μιλούσανε παλιά! ….

Το καινούργιο μου μυθιστόρημα!

Ήθελα να γράψω πολλά ακόμη,
Αλλά…
Χτύπησε το κουδούνι τής εξώπορτας, και οι Εκδόσεις «ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ», μου έφεραν το καινούργιο μου μυθιστόρημα!
Ψυχή μου, χαρά!

Είναι το πολυδουλεμένο μυθιστόρημα «Μια Μοναχή κι ένας Μοναχός».
Το δούλευα πέντε (5) χρόνια νυχθημερόν…

Οι ήρωές του είναι ειρηνικοί αλλά ακραίοι! Και αναμέσά τους ο δύσκολος έρωτας τής νιότης τους… Εκείνος άκρως δίκαιος, ως Νομικός, και Εκείνη άκρως ανέγγιχτη ως… υποψήφια Μοναχή.

Με τη συμμετοχή όμως και τής υπέροχης ιδιοφυούς γιαγιά της, που θα έπρεπε να τα συμβιβάσει όλα μαζί, για να μην πληγωθεί κανένας!

Σε λίγο, σε μερικές μέρες, το βιβλίο θα βρίσκεται και στην Αγορά!
Θα το έχουν «όλα» τα βιβλιοπωλεία…

Εγώ είχα κολλήσει στην καρέκλα για να το γράψω, κι εσείς τρέξτε να το παραγείλετε… Πρωτότυπη ιδέα και εκτέλεση!

Ο βιασμός και η δηλητηρίαση!

Ένας βιασμός δεν μοιάζει με κάποια ομαδική δηλητηρίαση!
Γιατί δεν γίνονται δέκα ή δεκαπέντε βιασμοί την ημέρα!
Αν πάθεις δηλητηρίαση από φαγητό εστιατορίου, το πιο πιθανόν είναι να το έχουν πάθει και αρκετοί άλλοι, οπότε η καταγγελία σου ισχυροποιείται αμέσως!

Όταν βιάσουν σήμερα ένα κορίτσι 20 χρονών ή έναν ίδιας ηλικίας αγόρι, και ισχυριστεί ότι…, τότε θα πέσει όλη η έτοιμη για κατηγόριες «και υποψίες» κοινωνία μας, και θα τους «σούρει τα εξ αμάξης!». «Που είπαν τέτοια λόγια για κάποιο υψηλό – από την (ψεύτικη) αίγλη του όνομα!» (Στην ανύποπτη κοινωνία μας!).
Και πώς θα ισχυροποιηθεί η καταγγελία της ή η καταγγελία του; Μόνον και από άλλες όμοιες, που όμως θα έχουν συμβεί πότε; Αυθημερόν, όπως μια δηλητηρίαση σε εστιατόριο; Ή σε κάποιο απώτερο παρελθόν; Αυτό και έγινε…

Και να μην ξεχνάμε, πως σήμερα αμφισβητείται ακόμη και ο… κορωνοϊός!!!! (Γιατί «Εμείς, αυτά δεν τα τρώμε!).

The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή