Όταν παλιά ονειρευόμαστε…

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Τότε λοιπόν, που είμαστε κι εμείς νέοι, και ‘φτιάχναμε’ με τον νου μας –μετά τον Πόλεμο- την ερχόμενη ανθρωπότητα, με την Επιστήμη στις δόξες της, την ευμάρεια, τον Πολιτισμό και τη Δικαιοσύνη στα ύψη της, την τιμιότητα εμπεδωμένη και τόσα άλλα υπέροχα καλά, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυριανούς Ηγέτες να τα αγνοούν κάποια απ’ αυτά!

Όπως π.χ., για το μέγιστο (όχι το ‘μείζον’, που ακούγεται συχνά και δεν είναι υπερθετικός βαθμός) πρόβλημα τής ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!

Δεν μας περνούσε από το μυαλό ότι χιλιάδες επιστήμονες παγκοσμίως, θα το διαπιστώνουνε και θα το υπογράφουν, και Πρόεδροι μεγάλων και πλούσιων κρατών, θα διακηρύσσουν ‘ΟΧΙ’, και χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτό, καταργώντας τη θαυματουργή Επιστήμη τής Εποχής μας, ΝΑ περνάει ΤΟ ΔΙΚΟ τους!

Μήπως βρισκόμαστε στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ τής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, και δεν το έχουμε πάρει είδηση; Τι άλλο να υποθέσω; Για ρωτήστε τους, ‘Η Γη κινείται;’ Ή το έχουν καταργήσει κι αυτό;

The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Τελευταία άρθρα απόΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή