Ουγγαρία: Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν σε «άκυρο» στο δημοψήφισμα για θέματα ΛΟΑΤΚΙ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός θέλει να περιορίσει την ενημέρωση

by Times Newsroom

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες και ζήτησαν να ψηφίσουν «άκυρο» στο δημοψήφισμα που διεξάγεται για το εάν πρέπει να περιοριστεί η διδασκαλία για θέματα ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με το Reuters, το δημοψήφισμα θεωρείται απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ξεκίνησε νομική διαδικασία σε βάρος της Βουδαπέστης για τον νόμο αυτό., ενώ θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες έχει βάλει υποψηφιότητα ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος διεκδικεί τέταρτη θητεία για την θέση του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Με βάση τις Βρυξέλλες λοιπόν, ο ουγγρικός νόμος κάνει διακρίσεις και έρχεται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας και της ατομικής ελευθερίας.

Οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων διαμαρτυρήθηκαν στη Βουδαπέστη κρατώντας δύο τεράστια σχήματα «Χ» και καλώντας τον κόσμο να ρίξει άκυρη ψήφο στο δημοψήφισμα, βάζοντας δύο φορές σημάδι σε κάθε ερώτημα του ψηφοδελτίου. Η πρόταση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ισχύει χωρίς τουλάχιστον το 50% του εκλογικού σώματος να έχει ρίξει έγκυρη ψήφο.

Τι θα ερωτηθούν οι Ούγγροι στο δημοψήφισμα

Στο δημοψήφισμα, οι Ούγγροι θα ερωτηθούν εάν στηρίζουν τη διενέργεια σεμιναρίων σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συναίνεση των γονέων και εάν πιστεύουν ότι πρέπει να προωθούνται μεταξύ των παιδιών διαδικασίες επαναπροσδιορισμού φύλου.

Θα ερωτηθούν επίσης εάν θα πρέπει να παρουσιάζεται στα παιδιά χωρίς περιορισμούς υλικό μέσων ενημέρωσης που μπορεί να επηρεάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

«Αυτό το δημοψήφισμα προπαγάνδας που κάνει διακρίσεις … απλά ενισχύσει περαιτέρω τον διχασμό στην κοινωνία και αυξάνει τις προκαταλήψεις σε βάρος των ανθρώπων ΛΟΑΤΚΙ», δήλωσε η Λούκα Ντούντιτς, εκπρόσωπος της οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων Hatter Tarsasag.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή