Ουκρανία: Γνωστός σκηνοθέτης σκοτώθηκε στο μέτωπο – Το «αντίο» του υπουργείου Άμυνας

Ο Βίκτορ Ονίσκο χαρακτηρίζεται ως μεγάλη απώλεια για τον χώρο του κινηματογράφου της Ουκρανίας από το Κέντρο Ντοβζένκο,

by Times Newsroom

Ο γνωστός Ουκρανός σκηνοθέτης, Βίκτορ Ονίσκο σκοτώθηκε σε μέτωπο του πολέμου, όπως ενημέρωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Την είδηση αναπαράγουν και διεθνή Μέσα, όπως το CNN.

«Τόσοι πολλοί γενναίοι και ταλαντούχοι Ουκρανοί θυσιάζουν τη ζωή τους σε αυτόν τον πόλεμο ενάντια στις ορδές του σκότους για να προστατεύσουν την πατρίδα τους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter. «Είθε το φως της μνήμης των ηρώων μας να λάμπει αιώνια», πρόσθεσε.

Ο Βίκτορ Ονίσκο εργάστηκε σε ουκρανικές ταινίες όπως οι: «The Stronghold», «The Rising Hawk» και «Viddana». Το Κέντρο Ντοβζένκο, το κρατικό κινηματογραφικό αρχείο της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «απίστευτη απώλεια για την κινηματογραφική κοινότητα και την Ουκρανία».

Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας

Πατέρας ενός κοριτσιού

Η σύζυγός του Όλγα Μπιρζούλ ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook: «Η καρδιά μου θα παραμείνει για πάντα στο τρομερό έτος 2022. Επειδή εσύ έμεινες εκεί. Ο ήρωάς μου. Η αγάπη μου. Τα πάντα. Δεν ξέρω πώς να ζήσω και να αναπνεύσω χωρίς εσένα. Δεν ξέρω αν μπορώ να ονειρευτώ ξανά».

Η Μπιρζούλ πρόσθεσε ότι «το μόνο πράγμα που έχω από εσένα είναι ένα 9χρονο κορίτσι με τα γκρίζα μάτια σου».

«Όταν πνιγόμουν στα δάκρυα στο τρένο για μια μέρα, μου χάιδεψε το κεφάλι και μου είπε ότι ο μπαμπάς πολέμησε για την ελευθερία μας, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, ο μπαμπάς θα είναι πάντα στις σκέψεις μας. Η μικρή μας ενήλικας. Ένα από τα χιλιάδες αθώα παιδιά των οποίων οι γονείς σκοτώθηκαν από τους καταραμένους Ρώσους. Πονάει. Πονάει απερίγραπτα», έγραψε η Μπιρζούλ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή