Ουκρανία: Η εισβολή της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, λέει αξιωματούχος του ΝΑΤΟ – Εκρήξεις στο Κίεβο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε στρατιωτική επιχείρηση

by Times Newsroom

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί αξιωματούχος του NATO στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Φαίνεται πράγματι ότι έχει αρχίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν από λίγη ώρα την ίδια άποψη εξέφρασαν στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο ABC πηγές από το Πεντάγωνο και αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, το αμερικάνικο τηλεοπτικό δικτύου Fox News μετέδωσε πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, ήχοι ομοβροντιών πυροβολικού κοντά στην πόλη και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ. Όλα αυτά μόλις λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος της ΡωσίαςΒλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Το ίδιο συνέβη και στο Χάρκοβο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της ΡωσίαςΒλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή