Ουκρανία: «Η Ρωσία θα πληρώσει για τον λιμό του Στάλιν και τα σημερινά της εγκλήματα» δήλωσε προσωπάρχης του Ζελένσκι

Ουκρανία: «Η Ρωσία θα πληρώσει για τον λιμό του Στάλιν και τα σημερινά της εγκλήματα» δήλωσε προσωπάρχης του Ζελένσκι

by Times Newsroom

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ρωσία «θα πληρώσει» για τον λιμό στην Ουκρανία την περίοδο της σοβιετικής ένωσης που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς τον χειμώνα του 1932-33 και θα λογοδοτήσει για τα τωρινά της «εγκλήματα» στον πόλεμο έστειλε ο προσωπάρχης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αντρίι Γέρμακ.

«Οι Ρώσοι θα πληρώσουν για όλα τα θύματα του Γκολοντομόρ και θα λογοδοτήσουν για τα σημερινά εγκλήματα», υπογραμμίζει ο Αντρίι Γέρμακ σε ανάρτησή του στο Telegram, αναφερόμενος στον λιμό που επέβαλε η ρωσική ηγεσία του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν την περίοδο 1932-33, γνωστή με την ονομασία Γκολοντομόρ, όταν εκατομμύρια Ουκρανοί πέθαναν από ασιτία.

Σήμερα είναι η ημέρα μνήμης για τα θύματα του Γκολοντομόρ στην Ουκρανία.

Τον Νοέμβριο του 1932, ο σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν έστειλε την αστυνομία να κατασχέσει όλα τα σιτηρά και τα ζώα από τα νεοκολεκτιβοποιημένα ουκρανικά αγροκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων που χρειάζονταν για τη φύτευση της επόμενης σοδειάς.

Εκατομμύρια Ουκρανοί αγρότες πέθαναν από την πείνα τους επόμενους μήνες από αυτό που ο ιστορικός του Πανεπιστημίου του Yale Τίμοθι Σνάιντερ έχει χαρακτηρίσει «σαφώς προμελετημένη μαζική δολοφονία».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή