Ουκρανία: Καταζητούμενος για κατάχρηση ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Ο Σεβτσένκο παραιτήθηκε αιφνιδίως στις 4 Οκτωβρίου επικαλούμενος προβλήματα υγείας

by Times Newsroom

Καταζητούμενος κηρύχθηκε από την εθνική ουκρανική υπηρεσία κατά της διαφθοράς ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας Κιρίλο Σεβτσένκο, μαζί με δύο εργαζομένους της τράπεζας Ukrgazbank ως ύποπτους για κατάχρηση άνω των 200 δισεκ. χρίβνια (5,42 εκατ. δολάρια).

Ο Σεβτσένκο παραιτήθηκε αιφνιδίως στις 4 Οκτωβρίου επικαλούμενος προβλήματα υγείας, όμως αργότερα είπε ότι αντιμετωπίζει πολιτική πίεση εξαιτίας της επαναφοράς μιας παλιάς υπόθεσης εναντίον του για κατάχρηση. Ο ίδιος αρνείται πως έκανε κάτι επιλήψιμο.

Ο Σεβτσένκο ανέλαβε τη θέση του διοικητή της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο του 2020, στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, υποσχόμενος να διατηρήσει την ανεξαρτησία της τράπεζας και να συνεργαστεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Επιτυχίες» της τράπεζας

Όταν παραιτήθηκε, επισήμανε τις επιτυχίες της τράπεζας αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου φέτος, περιλαμβανομένων της αδιάλειπτης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του γεγονότος ότι αποφεύχθηκε ο πανικός στην αγορά ξένου συναλλάγματος και η μεγάλης κλίμακας διαρροή ξένου συναλλάγματος, με αποτέλεσμα να προστατευθούν τα αποθέματα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com