Ουκρανία: Κονβόι ρωσικών χερσαίων στρατευμάτων κινείται προς το Κίεβο

Δορυφορικές εικόνες ιδιωτικής εταιρείας, έδειξαν ένα κονβόι ρωσικών χερσαίων στρατευμάτων να κατευθύνεται προς το Κίεβο, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

by Times Newsroom

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η «Maxar Technologies», έδειξαν ότι οι δυνάμεις αποτελούνται από εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα και εκτείνεται σε περισσότερα από 5 χιλιόμετρα.Σημειώνεται ότι η «Maxar» παρακολουθεί την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων εδώ και εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι Κίεβο και Μόσχα συμφώνησαν σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας. Ξεκαθάρισε δε ότι η συνάντηση θα γίνει «χωρίς προϋποθέσεις», ενώ σημείωσε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και της αποχώρησης δεν θα γίνει καμία επιθετική κίνηση από τη χώρα του.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com