Ουκρανία: Μακρόν, Ντράγκι και Σολτς μαζί στο τρένο με προορισμό το Κίεβο

Επιβιβάστηκαν στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν στην ουκρανική πρωτεύουσα αργότερα σήμερα

by Times Newsroom

Σε ένα ειδικό τρένο επιβιβάστηκαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και κατευθύνονται προς το Κίεβο, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα σήμερα το πρωί στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H η Ουκρανία θα πρέπει να διεξαγάγει συνομιλίες με τη Ρωσία κάποια στιγμή, προκειμένου να προσπαθήσει και να επιφέρει ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μακρόν. «Ο Ουκρανός πρόεδρος και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να διαπραγματευθούν με τη Ρωσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν έχει επικριθεί από την Ουκρανία και συμμάχους από την ανατολική Ευρώπη για αυτό που εκλαμβάνουν ως διφορούμενη υποστήριξη για την Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

«Στην πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακυβεύεται μια γεωπολιτική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, άρα ναι, για όλους αυτούς τους λόγους, το πολιτικό πλαίσιο και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες δικαιολογούν νέες εις βάθος συζητήσεις και νέες προόδους» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν από μια βάση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία.

«Είμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να στείλουμε σαφή πολιτικά σήματα, εμείς η Ευρωπαϊκή Ένωση, προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό όπου αντιστέκεται ηρωικά εδώ και πολλούς μήνες» υπογράμμισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com