Ουκρανία: «Μόνη» ενάντια στο μεγαλύτερο στρατό της Ευρώπης – Η σύγκριση δυνάμεων Δαβίδ και Γολιάθ

Τι γίνεται στα σύνορα των δύο κρατών

by Times Newsroom

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, αφού ο Πούτιν αναγνώρισε τις δύο αυτονομιστικές ρωσόφωνες περιοχές στη χώρα, ενώ το κοινοβούλιο της Ρωσίας έδωσε το «πράσινο φως» για να αποσταλεί στρατός, σε περίπτωση εισβολής.

Σύμφωνα με τον independent.co.uk, ισχυρές ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να κυκλώνουν τα σύνορα της Ουκρανίας, τόσο στη στεριά, όσο και στη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα το Κίεβο εκπαιδεύει πολίτες στη χρήση όπλων.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία έχει τοποθετήσει στρατιώτες, τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς στα σύνορα, ενώ από την ναυτική βάση που διατηρεί στη Κριμαία, έχει βγάλει στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.

Χάρτης με τις περιοχές «κλειδιά» της Ουκρανίας:

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ουκρανία διαθέτει 250.000 στρατιώτες, ενώ μπορεί να προσθέσει ως έφεδρους ακόμη 130.000 άτομα. Στον αντίποδα, η Ρωσία έχει σχεδόν 1 εκατ. στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει το λιγότερο ακόμη τόσους ως εφέδρους.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας για την ανισότητα μεταξύ των δύο στρατών, ο Vadym Prystaiko, πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι είναι ατυχές που η χώρα του δεν είναι μέρος του ΝΑΤΟ.

«Δεν είμαστε μέρος αυτής της οικογένειας και αντιμετωπίζουμε μόνοι μας τον μεγαλύτερο στρατό στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα όπλα στους πολίτες

Ο στρατός της Ουκρανίας αποφάσισε να εκπαιδεύσει σε λίγα 24ωρα τους πολίτες, δίνοντας όπλα ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το AP, δείχνουν παιδιά να κραδαίνουν όπλα και σφαίρες, ενώ στα περίχωρα του Κιέβου βρίσκονται παραστρατιωτικοί και εθελοντές από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Βέβαια, με βάση ΜΜΕ του εξωτερικού, προκύπτουν ερωτήματα για τις παραστρατιωτικές ομάδες, καθώς θεωρείται ότι συνδέονται με εθνικιστικές ή μισθοφορικές οργανώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την στρατιωτική εκπαίδευση στους πολίτες της Ουκρανίας:

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή