Ουκρανία: «Οδεύουμε προς νέο Ψυχρό Πόλεμο» λέει ο καθηγητής Γιώργος Φίλης

«Οι δυτικοί δεν έλαβαν υπόψη τους ότι η Ρωσία έχει περισσότερα ίσα δικαιώματα σε αυτή την περιοχή σε σχέση με τους υπόλοιπους» τονίζουν οι αναλυτές.

by Times Newsroom

Τις ρωσικές βλέψεις και πού αυτές αποσκοπούν, σχολίασε ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης.

Ο κ. Φίλης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εισβολή των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη και την αντίδραση της Δύσης, ενώ τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί μία νέα σελίδα της ιστορίας.

«Στην ανθρώπινη ιστορία νομίζουμε ότι όλα αυτά δε θα γίνουν σε εμάς. Η Ουκρανία θα γίνει μία περίκλειστη χώρα. Ήδη έχει καταληφθεί η Μελιτούπολη και τώρα η Ρωσία πάει να κλείσει και δυτικά της Κριμαίας και εκεί υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα, δηλαδή να περάσει στην αυτόνομη περιοχή και να εφάπτεται της Οδησσού», ανέφερε αρχικά.

«Η χώρα αυτή σύμφωνα με αυτά που είπε ο Πούτιν, θα είναι αποστρατικοποιημένη και αποναζιστικοποιημένη, θα ελέγχεται απολύτως από τη Ρωσία και δε θα έχει δυτικές δυνάμεις. Είναι ένα νέο πράγμα, ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα. Οδεύουμε προς νέο Ψυχρό Πόλεμο», πρόσθεσε.

 Η αντίδραση της Δύσης

«Στο μαλακό υποκάστριο της Ρωσίας οι περισσότερες επιθέσεις της έχουν γίνει από την Ουκρανία. Είναι μία τεράστια στέπα που έμπαιναν και έβγαιναν οι Μογγόλοι, οι Τάταροι, όλοι όσοι πηγαινοέρχονταν στην Ευρώπη μέσω της Ευρασίας. Για τον ρωσικό ψυχισμό είναι τεράστιας σημασίας το μέρος και οι Ουκρανοί θα έπρεπε να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους αυτά που έλεγε ο Πούτιν για την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

«Όλη η ιστορία γίνεται για να μην μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία. Όταν έχεις μία μεγάλη Ευρασιατική δύναμη, πρέπει να υπάρχει στη διεθνή σκηνή. Οι δυτικοί δεν έλαβαν υπόψιν τους ότι η Ρωσία έχει περισσότερα ίσα δικαιώματα σε αυτή την περιοχή σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δείγμα του νέου πολέμου είναι ότι δεν υπάρχει μέτωπο, δεν υπάρχει μία γραμμή αντιπαράθεσης που να ξεχωρίζει τον ένστολο από τον ένοπλο».

»Οι Ρώσοι θα έχουν ετοιμάσει ήδη τη νέα κυβέρνηση, είναι μελετημένο το σχέδιο. Η τοποθέτηση του Πούτιν για την ειδική επιχείρηση αφορά στην αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας», σημείωσε.

«Εάν υπάρξει μέρος της Ουκρανίας που αντιστέκεται εκτιμώ ότι θα υπάρξει αντίδραση και θα εμπλέκονται οι μεγάλες δυνάμεις σε αυτό το σημείο, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα», κατέληξε λέγοντας ο κ. Φίλης.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή