Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για την αγορά drone

Το συγκρότημα θα κάνει περιοδεία για να μαζέψει χρήματα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

by Times Newsroom

Οι νικητές της φετινής Eurovision, Kalush Orchestra συγκέντρωσαν το ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής, πουλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού.

Το ουκρανικό συγκρότημα κέρδισε στη Eurovision με το τραγούδι «Stefania» που προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη, την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα μέλη του συγκροτήματος πούλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης, Σέρχι Πρίτουλα.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Οι Ουκρανοί νικητές της Eurovision έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν μια περιοδεία στην Ευρώπη για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να προβάλλουν σφοδρή αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου στη χώρα τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ίδιοι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com