Ουκρανία: Περιοχή ίση με την Αυστρία έχει «σπαρθεί» με εκρηκτικούς μηχανισμούς

«Μετά τη νίκη, αυτές οι περιοχές θα πρέπει να υποβληθούν σε ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση»

by Times Newsroom

Μέχρι τις 21 Μαρτίου, τουλάχιστον 82.525 τετραγωνικά χιλιόμετρα της χερσαίας έκτασης της Ουκρανίας εκτιμάται ότι περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, δήλωσε τη Δευτέρα η Ένωση Ναρκοσυλλεκτών της Ουκρανίας.

Αθροιστικά αντιστοιχούν σε έκταση που είναι μεγαλύτερη από την Αυστρία, σχολιάζει το Al Jazeera.

Η Ένωση δεν ανέφερε πόση χερσαία είχε ταξινομηθεί ότι περιείχε εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Στην ανάρτησή της η Ένωση, τόνισε ότι πλέον θεωρεί αυτές τις εκτάσεις γης ως «επικίνδυνες περιοχές». «Μετά τη νίκη, αυτές οι περιοχές θα πρέπει να υποβληθούν σε ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση», ανέφερε η ένωση σε ανάρτησή της στο Facebook αργά τη Δευτέρα.

Στο σύγχρονο πόλεμο, οι σκαπανείς- ναρκοσυλλέκτες κατασκευάζουν σημαντικές εγκαταστάσεις υποστήριξης, όπως αεροδρόμια, δρόμους ανεφοδιασμού και αποθήκες καυσίμων, και τους ανατίθενται καθήκοντα όπως ο αφοπλισμός και η απόρριψη ναρκών και βομβών που δεν έχουν εκραγεί.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com