Ουκρανία: Πτώματα αμάχων «με σημάδια βασανιστηρίων» εντοπίστηκαν σε χωριό που απελευθερώθηκε

Η Μόσχα αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.

by Times Newsroom

Στο χωριό Ζαλιζνίτσνε, στην περιοχή του Χαρκόβου, εντοπίστηκαν τέσσερα πτώματα αμάχων τα οποία έφεραν “σημάδια βασανιστηρίων”, μετά την ανακατάληψη της περιοχής από τον ουκρανικό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα τέσσερα πτώματα εντοπίστηκαν την Κυριακή και “έφεραν σημάδια βασανιστηρίων”. “Τρία από αυτά τάφηκαν στον χώρο ιδιωτικών ιδιοκτησιών, ένα άλλο τάφηκε στον χώρο ενός εργοστασίου ασφάλτου απέναντι από τον σταθμό του τρένου”, διευκρίνισε η εισαγγελία με ανάρτησή της στο Facebook.

“Με βάση την προκαταρκτική εκδοχή της έρευνας, τα θύματα σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς στη διάρκεια της κατοχής του χωριού”, συνέχισε.

Όπως επεσήμανε η ουκρανική εισαγγελία, οι κάτοικοι “απευθύνθηκαν στις δυνάμεις της τάξης και τις ενημέρωσαν ότι Ρώσοι στρατιωτικοί σκότωσαν τους συμπολίτες τους” αφού το χωριό αυτό πέρασε στον έλεγχο των Ουκρανών την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε άλλο χωριό της περιοχής, το Γκρακόβε, όπου δημοσιογράφοι του AFP παρατήρησαν καταστροφές που μαρτυρούσαν τη βία των μαχών, η εισαγγελία επεσήμανε ότι εντόπισε τα πτώματα δύο αμάχων, τα οποία έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και τραύματα από σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί για πολλές ωμότητες στη διάρκεια της κατοχής προαστίων του Κιέβου, κυρίως στη Μπούτσα από όπου αποσύρθηκαν στα τέλη Μαρτίου.

Η Μόσχα αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή