Ουκρανία: «Σε θέση μάχης το 80% του στρατού της Ρωσίας στα σύνορα»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι τόσο έτοιμος όσο θα μπορούσε να είναι», σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ

by Times Newsroom

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «όσο έτοιμος θα μπορούσε να είναι» για μια εισβολή στην Ουκρανία, καθώς «σχεδόν το 100%» των αναγκαίων στρατιωτικών δυνάμεων έχει ήδη πάρει θέση, εκτίμησε την Τετάρτη ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας «διαθέτει σχεδόν το 100% των δυνάμεων που είχαμε υπολογίσει ότι θα κινητοποιούσε» για να εισβάλει στην Ουκρανία, είπε, αρχικά, αυτός ο αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ο οποίος μίλησε στο Reuters, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή, το 80% των περίπου 150.000 Ρώσων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί κοντά στην Ουκρανία βρίσκονται σε «διάταξη μάχης», έχοντας συγκεντρωθεί σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα σύνορα, σε σχηματισμό επίθεσης.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι τόσο έτοιμος όσο θα μπορούσε να είναι», και πρόσθεσε ότι η απόφαση να μπει στην Ουκρανία ο στρατός επαφίεται στον ίδιο. Ο Πούτιν «μπορεί να μπει ανά πάσα στιγμή», υπογράμμισε ο ανώτερος αξιωματούχος.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Μόσχα εισέβαλε στο Ντονμπάς»

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ότι η εισβολή «ξεκίνησε», ωστόσο οι ΗΠΑ διευκρίνισαν ότι δεν διαθέτουν ακόμη αποδείξεις για κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων εντός του ουκρανικού εδάφους.

«Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε ότι ο ρωσικός στρατός μετακινήθηκε στο Ντονμπάς», εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι έχει διεισδύσει» στα αυτονομιστικά, φιλορωσικά εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, σημείωσε, σύμφωνα και με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα αναφέρουν, εξάλλου, πως ο αμερικανικός στρατός συνήθως καταφεύγει σε αναγνωριστικά αεροσκάφη για να παρατηρεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των αντιπάλων του. Όμως οι μετεωρολογικές συνθήκες κάποιες φορές μπορεί να περιορίσουν την ορατότητά τους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com